Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2018, 16:46
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ktoré hlavné a vedľajšie postavy z Black Panthera sa určite objavia aj v Avengers: Infinity War?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Black Panther bol posledným MCU filmom, odohrávajúcim sa pred očakávaným príchodom hrôzostrašného Thanosa. Koľko hrdinov z Wakandy uvidíme aj v Avengers?

Článok obsahuje spoilery zo snímky Black Panther.

Sólovka Black Panthera síce premiérovala iba minulý týždeň, no už v čase písania tohto textu má na svojom konte viac než 500 miliónov dolárov z celosvetových pokladní, čo je naozaj úctyhodné číslo. Snímka sa stala okamžite hitom, a tak je jasné, že táto suma ešte porastie. O tom už ale viac v našom najbližšom článku s tržbami.

Black Panther je však zároveň posledným MCU filmom, príbehovo zasadeným pred očakávanú tímovku Avengers: Infinity War. Tá, ako už nejaký ten čas vieme, ponúkne obrovské množstvo hlavných aj vedľajších postáv, medzi ktorými nájdeme aj niekoľko hrdinov z technologicky vyspelej Wakandy. O koho teda ide?

Ktoré hlavné a vedľajšie postavy z Black Panthera sa určite objavia aj v Avengers: Infinity War?
Zdroj: Marvel Studios

Čo-to nám naznačili už ukážky, teraz to ale budeme mať potvrdené už aj čierne na bielom. Samozrejme, na prvom mieste treba rozhodne spomenúť samotného Black Panthera (Chadwick Boseman). T’Challa sa stal novým kráľom Wakandy a v komiksovke Infinity War by mal zohrať veľmi dôležitú úlohu.

A to najmä kvôli skutočnosti, že istá časť filmu sa bude odohrávať aj na území jeho afrického národa. Panther sa však ako vládca nezaobíde bez podpory svojej rodiny, takže v osobných záležitostiach či vo veciach národnej bezpečnosti bude po jeho boku stáť nielen jeho matka Ramonda (Angela Bassett), ale aj mladšia sestra Shuri (Letitia Wright).

Snáď sa mladá a inovatívna Shuri dočká aj spoločnej scény s Tonym Starkom. Debata medzi nimi by mohla stáť skutočne za to. V prítomnosti T’Challu sa ďalej ocitne aj Okoye (Danai Gurira), lojálna ochrankyňa kráľa a vodkyňa ženskej špeciálnej jednotky Dora Milaje.

Ktoré hlavné a vedľajšie postavy z Black Panthera sa určite objavia aj v Avengers: Infinity War?
Zdroj: Marvel Studios

Pokiaľ ste videli film, tak vám určite netreba vysvetľovať, aký má kmeň Jabari vzťah ku zvyšku Wakandy. No ani tento izolovaný kmeň, na ktorého čele je líder M’Baku (Winston Duke), nemohol ostať nečinný, keď sa národ ocitol v nebezpečenstve. M’Baku a Black Panther sa teda ocitnú v akomsi druhu spojenectva aj v Avengers.

Podobne ako T’Challu, aj Buckyho (Sebastian Stan) sme poznali už pred sólovkou Black Panthera. Keďže sa ale v najnovšej MCU snímke objavil opäť (hoci len v potitulkovej scéne), rozhodli sme sa spomenúť ho. V závere filmu sa totiž zdal byť v poriadku, takže už asi nič nebráni tomu, aby svojim priateľom pomohol v boji proti Thanosovi.

Ten na naše strieborné plátna dorazí už 26. apríla (duben) 2018. Na ktorú postavu z Black Panthera sa v Infinity War tešíte najviac. A prečo? Určite sa s nami podeľte o vaše názory v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia