Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2018, 16:44
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Biohacker si pred prekvapenými ľuďmi upravil svoje DNA liekom na herpes. Jeho kolega už génovú úpravu oľutoval, ale Aaron sa nevzdáva

TECH
Uložiť Uložené

Na konferencii v Austine prebehol zaujímavý experiment.

Nie je to tak dávno, čo sa na našom webe objavil článok o mužovi, ktorý si dobrovoľne upravuje svoje gény vo vlastnej garáži. Josiah nie je jediný biohacker na svete a presvedčili sa o tom aj účastníci nedávnej konferencie o upravovaní vlastných génov s názvom BDYHAX.

Konferencia sa konala v americkom meste Austin a stovky prítomných fanúšikov podomácky vyrobenej génovej terapie s napätím sledovali, aké poznatky im samozvaní odborníci prezentujú. V jednej chvíli sa potom na pódiu objavil šéf spoločnosti Ascendance Aaron Traywick. Iba 28-ročný biohacker najskôr všetkým oznámil, že jeho spoločnosť vyvinula špeciálnu génovú terapiu na herpes typu 1 aj 2 a aby dokázal jej účinok, rovno si ju pred prekvapenými účastníkmi pichol do tela.

Na pódiu stál bez nohavíc a injekčnú striekačku so svojou nebezpečnou vakcínou, ktorá nebola nijak profesionálne odskúšaná, si jednoducho zapichol do stehna. Niet absolútne žiadnych pochýb o tom, že išlo o mimoriadne nezodpovedný krok, ale mladí biohackeri nemajú veľa možností.

Americká agentúra FDA na kontrolu liečiv podobné experimenty odsudzuje a dokonca v niektorých právnych aspektoch považuje za nelegálne. Spomínaný Josiah Zayner z nášho prvého článku sa verejne vyjadril, že aplikovanie génovej terapie na svoje telo už ľutuje, a tak uvidíme, ako dopadne Aaron a či ešte v budúcnosti chytí herpes.

Domov
Zdieľať
Diskusia