Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2018, 18:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Si dostatočne inteligentný na to, aby si získal stáž v SpaceX? Spoločnosť Elona Muska má pre uchádzačov otázky, ktoré nie sú najľahšie

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Spoločnosť SpaceX inšpirovala už tisíce ľudí objavovať vesmír.

Spoločnosť SpaceX na začiatku svojej existencie nemala podporu širokej verejnosti a Elon Musk musel ťažko pracovať na tom, aby všetkým neprajníkom dokázal, že jeho plány majú aj skutočnú šancu uspieť. Koncept rakiet, ktoré sa dajú opätovne použiť, bol samozrejme revolučný a SpaceX ho dotiahla do úspešného konca, pričom zo SpaceX sa dnes stala prominentná spoločnosť, do ktorej každý rok prúdia stovky stážistov s túžbou pracovať pri Muskovi a tíme vizionárov stojacich za projektmi ako Falcon 9 či Falcon Heavy.

Čím viac úspešných štartov rakiet však má SpaceX za sebou, tým sa zvyšuje aj hodnota spoločnosti a spoločenské renomé, vďaka čomu je ťažšie dostať sa do tímu ako stážista, pretože dopyt je obrovský a ponuka nedostatočná na jeho pokrytie. Na internete preto koluje krátky kvíz, ktorý majú dostávať potenciálni stážisti na prijímacom pohovore do SpaceX, a tak by si sa naň mohol pozrieť a usúdiť, či máš o vesmíre a raketovom inžinierstve dostatočné vedomosti, alebo by si na nich mal ešte zapracovať. 

Si dostatočne inteligentný na to, aby si získal stáž v SpaceX? Spoločnosť Elona Muska má pre uchádzačov otázky, ktoré nie sú najľahšie
Zdroj: SpaceX

1. Čo sú kompozitné materiály?

2. Jedna strana lúču je pripevnená na stenu a druhá nie. Ak na ňu aplikujeme silu, kde sa zlomí a čo by si potreboval vedieť na to, aby si mohol určiť silu potrebnú na jeho zlomenie?

3. Ako dokážeš regulovať teplotu predmetu vo vesmíre? Čo je tvoj hlavný limitujúci faktor?

4. Máš premennú „var“ s hodnotou 2. Čo sa zobrazí, ak použiješ „var++“? Ak na ďalšom riadku použiješ „++var“, čo sa zobrazí? Aká je koncová hodnota „var“?

5. Existuje hromada dátových štruktúr ako haldy a polia. Prečo nemôže existovať iba jedna dátová štruktúra, ktorá dokáže urobiť všetko?

6. Čo sa stane, ak použiješ bodové zváranie cez kúsok niklu dotýkajúceho sa kúsku medi?

Na väčšinu otázok pritom neexistuje jednoduchá odpoveď a človek sa nad nimi musí do hĺbky zamyslieť, pričom interpretácia je na konci vždy rozdielna, ale spoločnosť zaujímajú najmä spôsoby, akými sa uchádzač snaží k odpovedi dopátrať.

Domov
Zdieľať
Diskusia