Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2018, 20:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Svoje emojis konečne dostanú aj ľudia s ryšavými vlasmi. Tento rok pribudne až 157 nových emotikonov, medzi nimi i lama či zamilovaní ľudia

TECH EMOJI
Uložiť Uložené

Na sociálne siete zaútočí hromada nových emojis.

Emojis sú už niekoľko rokov bežnou súčasťou našej internetovej komunikácie a keďže by bez akejkoľvek organizácie nastal chaos, niekto musí udávať smer a v tomto prípade ide o projekt menom Emojipedia. Tá vydáva nové emojis, ktoré pre počítač či smartfón predstavujú rovnako unikátny znak ako nejaké písmeno či číslo. Rôzne telefóny, operačné systémy či sociálne siete a aplikácie si následne môžu prispôsobiť výzor emojis podľa seba alebo prijať predurčenú grafiku.

Svet emotikonov sa pritom neustále rozširuje a Emojipedia ohlásila, že v roku 2018 bude vydaných až 157 nových emojis. Samozrejme, nie všetky sa dostanú do Messengeru či iných aplikácií, no nachádzať sa budú na oficiálnej stránke projektu. Odtiaľ si ich môžeš skopírovať a každé zariadenie by ich malo byť schopné rozpoznať. A tie populárnejšie uvidíme aj na sociálnych sieťach. Napríklad celá séria emojis ryšavých ľudí, ktorí sa tak konečne dostávajú do virtuálneho sveta. Všetky ostatné prirodzené farby už pritom boli pokryté a ryšavá farba je tak úplnou novinkou.

Okrem toho sa napríklad dočkáme smajlíka na párty, horúcu či zmrznutú tvár, superhrdinov, hrocha, lamy, mikróbov, baktérií a mnohých ďalších grafík.

Domov
Zdieľať
Diskusia