Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2018, 14:45
Čas čítania 0:00
Adam L.

Spojené štáty hlásia najnižšiu návštevnosť kín za posledných 25 rokov. A ako je na tom Slovensko?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Paradoxne sa u nás lámali rekordy návštevnosti

Kiná v Spojených štátoch a v Kanade ohlásili najmenej predaných lístkov od roku 1992. Celkovo sa predalo 1,24 miliardy lístkov, čo znamená pokles asi o 5,8 percenta od predošlého roku. Tento rekord nie je až tak prekvapujúci, keďže ide o pretrvávajúci trend. Okrem toho, ľudia venujú čoraz viac pozornosti Netflixu, HBO a iným streamingovým vysielateľom.

Predsa len je pohodlnejšie, ak si svoj obľúbený film pozriete doma a stopnete si ho, kedy sa vám zachce. Okrem toho, každým rokom rastú ceny vstupeniek do multiplexov. V kinách za rok 2017 najviac zarobil Star Wars: The Last Jedi. Ten už získal viac ako jednu miliardu po celom svete.

Spojené štáty hlásia najnižšiu návštevnosť kín za posledných 25 rokov. A ako je na tom Slovensko?
Zdroj: Lucasfilm Ltd.

A čo na tento trend naša maličká krajina? Síce sme vo filmovom svete len kvapkou v oceáne, no u nás ide o celkom opačnú situáciu. Rok 2017 sa do dejín slovenskej kinematografie zapíše ako rok rekordov. Napríklad len na slovenské filmy prišlo milión divákov, čo znamená polepšenie o takmer 70%.

Za to môžu snímky ako Únos, Čiara a Všetko alebo nič. Práve spomínaná "evitovka" pripravila ďalší rekord. S tržbami okolo 1,7 milióna eur prekonala Bathory asi o 100 000 eur. Je priam neuveriteľné, že rebríčku návštevnosti kraľuje slovenský film

Domov
Zdieľať
Diskusia