Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2018, 9:55
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Land Rover vo veľkom štýle oživil Defender. Za limitovanú edíciu s V8-čkou si však nechá slušne zaplatiť

TECH
Uložiť Uložené

Oslavný model pri príležitosti 70. výročia legendárneho modelu vznikne v obmedzenom počte.

Land Rover Defender je off-road, ktorý si netreba vôbec predstavovať. Žiaľ, úvodom roku 2016 Briti definitívne ohlásili koniec jeho produkcie, a to bez toho, aby oficiálnou cestou naznačili, kedy sa dočkáme novodobej generácie. Niet divu, že prívrženci legendárneho modelu preto neskrývali smútok, a to i napriek tomu, že koniec výroby bol naplánovaný už neraz.

Medzičasom však Land Rover prichádza so vskutku nečakaným počinom. Pri príležitosti 70. výročia modelu totiž na trh vstupuje Defender Works V8, automobilka tak predsa len "oživila" starý model a spúšta jeho výrobu v akomsi oslavnom podaní. Ako naznačuje samotné označenie, Defender sa vracia vo veľkom štýle, keďže miesto 122-koňového turbodiesla má pod kapotou až 405-koňovú V8-čku s krútiacim momentom 515 N.m. Vďako atmosférickej jednotke s objemom 5-litrov dokáže Defender akcelerovať na stovku už za 5,6 sekundy a uhánať rýchlosťou 171 km/h.

Land Rover vo veľkom štýle oživil Defender. Za limitovanú edíciu s V8-čkou si však nechá slušne zaplatiť
Zdroj: www.autoevolution.com

Sprevodovanie má na starosti 8-stupňový automat ZF, Land Rover ale hlási i ďalšie zmeny. Vylepšení sa dočkal aj podvozok, kde evidujeme nové stabilizátory, pružiny a tlmiče. Verzia Works V8 bude k dispozícii s ôsmimi lakmi, štandardom budú 18” disky či černe detaily. Samozrejme, nechýba množstvo oslavných plakiet, LED-kové svetlá či športové sedačky Recaro v interiéri. Land Rover si však za špecialitku nechá poriadne zaplatiť - základná cena edície, ktorá je limitovaná len na 150 kusov začína na čiastke 150-tisíc libier v prípade kratšej verzie 90, v ponuke je ale aj 5-dverová 110-ka.

Domov
Zdieľať
Diskusia