Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2018, 20:46
Čas čítania 0:00
Radka T.

Podarilo sa prepašovať smartfón zo Severnej Kórey. Bol prepchatý samými hrami

TECH HRY SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Severokórejčania sa očividne radi hrajú rôzne hry, a to i „západniarske“.

Návšteva izolovanej Severnej Kórey je fascinujúca pre čoraz viac ľudí, ktorí sa však odtiaľ vracajú skôr so zmiešanými pocitmi. Dánsky vývojár Christian Budde Christensen si odtiaľ okrem pocitov priniesol aj niečo iné, konkrétne smartfón Arirang 151.

Ako sme písali len nedávno, aj Severokórejčania chcú byť sami medzi sebou cool a túžia po vecičkách, aké nemá len tak hocikto. Jednou z nich je napríklad vlastníctvo smartfónu, aký sa nám síce môže zdať predpotopný, no pre ľudí žijúcich v režime Kim Čong-una je jeho vlastníctvo prestížou.

Samozrejme, Christian bol zvedavý na to, čo sa v takom severokórejskom šikovnom telefóne nachádza, a tak sa ho rozhodol preskúmať. A ako sa ukázalo, Severokórejčania sa očividne radi hrajú rôzne hry, a to i „západniarske“.

Podarilo sa prepašovať smartfón zo Severnej Kórey. Bol prepchatý samými hrami
Zdroj: hackernoon.com

Telefón funguje na upravenej verzii systému Android, je vybavený fotoaparátom, Bluetooth a dá sa doň vložiť aj karta Micro SD. O pripojení na Wi-Fi však môžu miestni ľudia len snívať. O to radšej však trávia čas hraním sa hier, nimi bol dokonca telefón priam prepchatý. Nachádzali sa tam hry ako napríklad Super Mario, Plants vs. Zombies, Cut the Rope či Angry Birds

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Dán bol ohromený z toho, aké ťažké je vymeniť si dáta so zahraničnými zariadeniami. A aj keď vytvoril spojenie cez Bluetooth s počítačom, nepodarilo sa mu úspešne vymeniť žiadne informácie. Pri vložení inej SIM karty sa telefón jednoducho vypol. 

Pri skúmaní telefónu narazil ešte na jednu zvláštnosť - mala tam byť akási aplikácia určená na skrytie iných aplikácií či šifrovanie správ. Podľa neho však správy neboli nijak kódované, ale len chránené zámkom obrazovky. To by podľa neho mohlo Severokórejčanom dodávať falošný pocit bezpečia uvoľnenej komunikácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia