Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2017, 11:11
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Star Trek film od Tarantina dostane rating R a vrátiť by sa mal aj legendárny kapitán Picard v podaní Patricka Stewarta

FILMY A SERIÁLY QUENTIN TARANTINO
Uložiť Uložené

Ste pripravení na šialenú vesmírnu jazdu od režiséra Nehanebných Bastardov či Pulp Fiction?

Ubehlo len niekoľko dní od zverejnenia informácie, že Quentin Tarantino, režisér kultových filmov, ako Pulp Fiction či Django Unchained, sa ujme réžie v poradí svojho desiateho filmu. Nepôjde však o typický vlastný Tarantinov výtvor, ale o novú časť filmovej ságy Star Trek. Quentin sa už podelil so svojím nápadom ohľadom novej časti Star Treku s J. J. Abramsom, režisérom filmov Star Trek, Star Trek: Beyond či Star Wars: Force Awakens, ktorý celú vec urobil oficiálnou.

Režisér už údajne spolupracuje s tímom scenáristov, medzi ktorými sa nachádzajú napríklad Mark L. Smith (The Revenant), Lindsey Beer (Chaos Walking) a Drew Pearce (Iron Man 3). Ako to už chodí pri všetkých Tarantinových filmoch, tak aj najnovšia snímka s témou Star Treku by mala dostať rating R, na čom sa zhodli J. J. Abrams spolu so štúdiom Paramount. Stále síce nie je 100% isté, že náplňou práce Quentina Tarantina na projekte bude práve réžia, no v každom prípade sa na ňom bude podieľať, čo je jednoznačne dobrou správou. 

Star Trek film od Tarantina dostane rating R a vrátiť by sa mal aj legendárny kapitán Picard v podaní Patricka Stewarta
Zdroj: Paramount Pictures

Horúcou novinkou je aj účasť snáď najikonickejšej postavy seriálového Star Treku: Novej generácie, kapitána Jeana-Luca Picarda v podaní nestarnúceho Patricka Stewarta (X-Men, Logan). Ten sa síce v minulosti vyjadril, že si nevie predstaviť svoj návrat do úlohy kapitána lode U.S.S. Enterprise, no vyzerá to tak, že opak je pravdou.

Odporúčané
Vtedy v Hollywoode: Jediná CGI scéna, Easter eggy a odkazy na Tarantinove filmy, ktoré si si mohol (ne)všimnúť Vtedy v Hollywoode: Jediná CGI scéna, Easter eggy a odkazy na Tarantinove filmy, ktoré si si mohol (ne)všimnúť 26. augusta 2019, 16:22

V jednom z rozhovorov odpovedal na otázku, či sa k svojej postave vráti:Ľudia mi vždy hovoria: 'Zahráte si znovu Jeana-Luca Picarda?' Nemyslím si síce, že je to možné, ale existujú spôsoby, prostredníctvom ktorých by sa niečo také skutočne mohlo stať. Jedným z mojich snov je pracovať s Tarantinom. Milujem jeho prácu a možnosť zahrať si v jeho filme by mi priniesla uspokojenie. Čiže ak je pravda, že bude režírovať niečo spoločné so Star Trekom a je tu možnosť, že by sa tam objavil Picard, veľmi rád by som sa do roly vrátil už len kvôli pánovi Tarantinovi."

Stewart nešetril chválou režisérovej práce a ďalej pokračuje: „Vec, ktorá charakterizuje všetky jeho filmy je obrázok za obrázkom. Vyžaduje to vašu pozornosť, sústredenie, divák môže reagovať iba kladne na to, čo Tarantino robí. Páči sa mi jeho zmysel pre humor, obsiahnutý vo všetkých jeho filmoch. Takže áno, Tarantino by bol mojou prvou voľbou.

Star Trek film od Tarantina dostane rating R a vrátiť by sa mal aj legendárny kapitán Picard v podaní Patricka Stewarta
Zdroj: Paramount Pictures

Vyzerá to teda tak, že sa v štúdiách Paramountu udeje niečo skutočne veľké, a my, diváci, sa rozhodne máme na čo tešiť. Avšak, ešte pred začatím svojej práce na projekte Star Trek musí geniálny režisér dokončiť svoj rozrobený projekt, ktorý sa bude odohrávať v 60. rokoch na pozadí vrážd kultu Charlesa Mansona. Obajviť by sa v ňom mali hviezdy ako Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrance či Brad Pitt. Tak čo, tešíte sa na účasť pravdepodobne najlepšieho režiséra súčasnosti na takom veľkom projekte, akým je Star Trek? Sadne mu príbeh, alebo by mal radšej propagovať vlastné príbehy? 

Domov
Zdieľať
Diskusia