Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. novembra 2017, 4:58
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Každý fanúšik Titanicu má určite svoju teóriu o tom, prečo musel Jack na konci zomrieť. Čo si o jeho smrti ale myslí samotný James Cameron?

FILMY A SERIÁLY TITANIC
Uložiť Uložené

Keby sa tak Rose trochu potlačila, všakže? No.. režisér má na vec iný názor.

Dvadsať rokov po premiére Titanicu nevedia niektorí fanúšikovia Cameronovi stále odpustiť, že nechal v Titanicu DiCapria utopiť. Navyše, existuje viacero pokusov (napríklad tie od Mythbusters), ktoré dokazujú, že DiCapriova postava sa mohla vedľa jeho filmovej partnerky Rose (Kate Winslet) na neveľkom kuse dreva potlačiť a pravdepodobne tak prežiť. 

A čo na to vraví Cameron? „Pokiaľ by prežil, záver filmu by nemal zmysel. Titanic je o smrti a odlúčení; musel zomrieť. Odpoveď je veľmi prostá, pretože sa nachádza na strane 147 (hovorí o scenári).  Myslím, že je celkom hlúpe, že po 20. rokoch stále vedieme túto diskusiu. Ale ukazuje to, že vďaka filmu si diváci Jacka zamilovali a zraňuje ich, že ho museli vidieť umierať. Či už to bolo týmto spôsobom (utopením), alebo by na neho spadol komín, musel zomrieť. Hovorí sa tomu umenie, niektoré vecí sa dejú z umeleckých dôvodov, nie z fyzikálnych."

Ďalej dodáva, že Rose musela byť na kuse dreva v rovnovážnej polohe, aby nebola namočená do ľadovej vody. Pri teplote neuveriteľne chladného mora by s namočeným telom jednoducho neprežila. Nech už by sme akokoľvek chceli, aby to obaja zaľúbenci prežili, zdá sa, že Jackov osud bol spečatený už dávno a týmto spôsobom aspoň dokázal zachrániť svoju milovanú.

Domov
Zdieľať
Diskusia