Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 15:12
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Smartfóny budú na nabíjačkách oveľa kratšie. Samsung vyvinul batériu, ktorú naplníme až 5-násobne rýchlejšie

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Mobilný priemysel má pred sebou niečo, čo ho opäť citeľne zmení.

Katastrofa s Android smartfónom Galaxy Note7, ktorý si v závere minulého roka zaslúžil obrovskú mediálnu pozornosť, bola pre Samsung taká obrovská, že teraz robí všetko pre to, aby sa niečo také už nikdy viac nezopakovalo. A medzi podobné iniciatívy bez akýchkoľvek pochýb patrí aj čerstvo vyvinutý akumulátor pre mobilné telefóny, ktorý skráti dobu nabíjania konvenčných kúskov až 5-násobne. Na plné naplnenie by sme tak mali čakať iba niečo cez 10 minút.

V čom teda spočíva čaro? Juhokórejský gigant siahol po špeciálnom materiály, takzvanom graféne, vďaka čomu mohol dosiahnuť spomínané zlepšenie. Za netradičnou batériou stojí jeho krídlo Advanced Institute of Technology a ako píše web The Investor, nejde tu iba o rýchlosť nabíjania, ale aj o kapacitu, čo pre používateľov smartfónov v konečnom dôsledku znamená ešte lepšie výdrže na jedno nabitie.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Rovnako však porastie i bezpečnosť, akumulátor z grafénu nás už totiž nebude ohrozovať potenciálnym výbuchom a teda ani následným ohňom. Výrobca tvrdí, že si teplota konštrukcie udržuje pri nabíjaní konštantnú úroveň, čo je približne 60 stupňov Celzia, preto by nebolo žiadnym veľkým prekvapením, keby ho začne postupom času používať aj automobilový priemysel. Samsung v ňom predsa tiež sčasti pôsobí, a to dodávaním batérií pre výrobcov osobných vozidiel, ako je napríklad nemecká ťažká váha BMW

Patenty

Ambicióznu novinku si Samsung, samozrejme, chce chrániť, na čo hodlá využiť patenty. O tie zažiadal ako v domovskej krajine, tak aj v Spojených štátoch amerických, kde má tiež celkom komplexné pôsobisko. Zatiaľ ale nevieme, kedy hodlá s niečim tak pokročilým vyrukovať na spotrebiteľský trh. Do úvahy pripadá Galaxy Note9, ktorý by mal byť predstavený počas druhej polovice budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia