Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2017, 11:23
Čas čítania 0:00
Radka T.

Výrobca vibrátorov čelí veľkému škandálu. Potajomky mali nahrávať zvuky svojich užívateľov

TECH
Uložiť Uložené

Spoločnosť uistila, že na jej servery neprišli žiadne pikantné súbory.

Moderným technológiám sa začínajú prispôsobovať aj sexuálne hračky či pomôcky, a tak sa dalo čakať, kedy uzrie svetlo sveta pikantný škandál. O ten sa postarala spoločnosť Lovense, keďže jej vibrátory mali potajomky nahrávať zvuky užívateľov. Výrobky firmy pôvodom z Hongkongu totiž umožňujú partnerom zdieľať svoje intímne chvíľky na diaľku vďaka prepojeniu vibrátora s mobilnou aplikáciou.

Prepojenie erotických pomôcok a mobilnej aplikácie môže niesť so sebou isté riziká. Ten, kto sa rozhodne takéto niečo vyskúšať, musí mať veľkú dôveru vo výrobcu. No aj tá môže veľmi ľahko zlyhať. O tom sa na vlastnej koži už presvedčilo zopár ľudí.

So svojou negatívnou skúsenosťou sa šokovaní používatelia na sociálnej sieti Reddit. Jeden užívateľ sa priznal, že v miestnej zložke aplikácie našiel 6-minútovú nahrávku. Iní používatelia sa zhodli v tom, že aplikácii síce umožnili prístup ku kamere a mikrofónu, ale za účelom používania chatu a posielania zámerných hlasových klipov. Mobilná aplikácia určená na ovládanie vibrátora na diaľku namiesto toho bez súhlasu užívateľov nahrávala ich zvuky. Nahrávky sa potom automaticky uložili do telefónov.

Na sťažnosti a kritiku zareagovali aj predstavitelia Lovense. Podľa nich šlo o drobnú softvérovú chybu, navyše, len u tých, čo majú Android. Používateľov upokojili, že na ich servery neboli zaslané žiadne údaje a informácie a že nahrávky existujú len dočasne. Chybu má napraviť nová aktualizácia. Zástupca spoločnosti uistil, že chyba už bola odstránená a vyrovnávacia pamäť bude odteraz vždy vymazaná. Podobné incidenty by sa tak už vraj nemali opakovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia