Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2017, 18:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Svoje staré mobily vieš premeniť na ťažobnú stanicu Bitcoinu a zbohatnúť. Použité zariadenia nemusia ležať v zásuvke

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Kryptomeny sa dajú ťažiť aj na starých smartfónoch.

Po kúpe nového mobilu užívatelia často svoje staré zariadenie iba odložia do zásuvky a viac ich nezaujíma to, čo sa s ním neskôr deje. Milióny použiteľných mobilov preto končia na smetisku dejín bez toho, aby si to užívatelia uvedomovali, ale Samsung sa v rámci svojej novej iniciatívy snaží svetu ukázať, že aj staré mobily vedia poslúžiť ako zaujímavé zariadenia.

Najzaujímavejším projektom inžinierov zo Samsungu sa na konferencii v americkom San Franciscu zaručene stala ťažobná stanica kryptomeny Bitcoin, ktorú vytvorili zo 40 kusov starých Samsungov Galaxy S5. Priložená informačná tabuľka tvrdila, že už 8 týchto mobilov spojených dohromady dokáže byť efektívnejších pri ťažení Bitcoinu ako jeden stolný počítač, ale je pravdou, že stolné počítače sa na ťaženie kryptomien veľmi nepoužívajú. Aj keď asi nikto z nás doma nemá 40 starých mobilov so slušnou výbavou, Samsung ponúkol aj zopár ďalších vychytávok. Zariadenie použil aj ako spôsob na monitorovanie akvária a zaujímavo poslúžilo aj na identifikáciu tvárí po tom, čo bol smartfón umiestnený do sovy priamo pred vchodové dvere.  

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia