Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 15:12
Čas čítania 0:00
Radka T.

63-ročná modelka vyzerá lepšie ako mnohé tridsiatničky. V živote však nepodstúpila ani jedinú plastiku

MÓDA KRÁSA
Uložiť Uložené

Modelka Christie Brinkleyová má 63 rokov, no vzhľad sviežej tridsiatničky.

Jej vek by mnohí označili za dôchodkový, pri pohľade na modelku Christie Brinkleyovú však označenie dôchodkyňa vyznie veľmi zvláštne. Nielenže nevyzerá na svojich aktuálnych 63 rokov, ale má postavu, tvár i energiu tridsiatničky. Christie tvrdí, že za tým nie sú žiadne plastické operácie. Bez okolkov sa však neváha podeliť o rady, ako podobný vzhľad docieliť, no začať treba už čím skôr, ešte v mladom veku. Žiadne klišé však nečakajte.

Mnoho modeliek alebo slávnych krások sa pri otázke, ako sa im darí udržiavať svoj perfektný vzhľad, vyhovorí na dobré gény, pozitívny prístup k životu, pozdvihovanie duchovnej stránky či prísnej abstinencii. Pri Christie, ktorá má 63 rokov, prekvapuje úprimnosť a vcelku jednoduché pravidlá.

O tajomstvo jej mladistvého vzhľadu sa začali zahraničné médiá zaujímať hlavne po tom, ako začiatkom tohto roka pózovala pre magazín Sports Illustrated. S tvárou a postavou, akú by jej mohli závidieť o dekády mladšie ženy. Okrem toho sa na záberoch objavila aj so svojimi dcérami. Jedna má 19 a druhá 31 rokov, no Christie pri nich vyzerala ako ich sestra, a rozhodne nie ako žena s babičkovským vekom. Mimochodom, okrem atraktívnych dcér má ešte aj syna, ktorý tiež čo-to podelil z vydareného vzhľadu svojej mamy.

Christie je presvedčená o tom, že v jej mladistvom vzhľade zohráva dôležitú úlohu dlhoročné vegetariánstvo. K tomu ju priviedlo študovanie informácií o bitúnkoch. Radšej sa rozhodla vzdať sa mäsitej stravy a takto je spokojná už dlhé roky. Slovo diéta však z duše neznáša, je skôr zástankyňou zdravého stravovania. „Musíme prestať myslieť na zdravé stravovanie ako na diétu,“ vyhlásila atraktívna modelka. Sama sa pritom alkoholu nevyhýba, z času na čas si dopraje na konci dňa pohár prosecca

Samozrejme, je naivné myslieť si, že na udržiavanie atraktívneho a mladistvého vzhľadu postačí stravovať sa zdravo a nejesť mäso a Christie sa ani nijak netají tým, že ďalším krokom je aj poctivá starostlivosť o tvár a telo. Priznala sa, že experimentovala s botoxom, čo nakoniec označila za katastrofu. Kozmetické zákroky však podstupuje pravidelne, no nikdy by nešla na plastiku a o spomínanom botoxe už tiež nemôže byť reč. V rozhovore pre magazín People uviedla, že jej obľúbenými zákrokmi sú dve moderné procedúry proti starnutiu - xeomín a ulterapia.

Odporúčané
Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov 29. februára 2024, 11:33

Xeomín je akási alternatíva voči botoxu zameraná na odstraňovanie vrások medzi obočím. Ulterapia je neinvazívna metóda, dokáže vyhladiť aj krk či dekolt. Práve na týchto častiach tela možno tiež badať prejavy starnutia. Táto technológia stimuluje tvorbu kolagénu aj elastínu. 

„Je lepšie byť úprimná a povedať: Áno, toto pre to (mladší vzhľad) robím. Mám skoro 64 rokov a dostala som sa do bodu, keď by som potrebovala niečo extra,“ vyhlasuje modelka, ktorá patrila k modlám a najkrajším ženám na svete už dávno predtým, ako nastal boom supermodeliek v 90. rokoch minulého storočia. 

Okrem kozmetických procedúr Christie propaguje aj zdravý pohyb. Je navyše vedecky dokázané, že pravidelný pohyb pomáha ľudí udržiavať zdravších a vo forme aj vo vyššom veku. Napokon, Christie je toho ukážkovým príkladom. Sama preferuje pohyb každý jeden deň, pretože bez neho podľa nej jednoducho „zhrdzavieme“. Miluje jogu a keď má čas, tak aktivity vonku ako bicyklovanie, turistiku alebo obľúbený paddleboard

Pochváliť sa môže aj krásnym bielym chrupom, ten jej dokáže rozžiariť tvár, takže jej skrytým posolstvom je aj to, aby ľudia nezabúdali venovať pozornosť aj svojim zubom. To, čo však odporúča každému, kto chce vyzerať dobre aj vo vyššom veku sú tri jednoduché pravidlá - vyvážená zdravá strava, starostlivosť o pleť a pohyb.

Domov
Zdieľať
Diskusia