Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2017 o 12:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ďalšie malebné talianske mestečko ti zaplatí 2000 eur za to, že sa doň presťahuješ. Starosta chce Candelu dostať zo zúfalej situácie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Taliani majú očividne veľa peňazí na míňanie.

Šanca na nový začiatok je v našich životoch neustále prítomná za každým rohom a ak by si už rád zmenil svoj nudný stereotyp, len tak sa zbalil a začal ďalšiu kapitolu svojho života, jedna výborná šanca sa ti objavuje v Taliansku. Starosta talianskeho mestečka Candela sa nedávno rozhodol, že bude musieť podporiť zvyšovanie obyvateľstva, ktoré dostalo tvrdé rany po tom, čo veľa starších obyvateľov zomiera a väčšina mladých odchádza hľadať príležitosti do väčších miest. Aj keď bola Candela kedysi známa ako „Malý Neapol“ a žilo v nej cez 8-tisíc ľudí, v súčasnosti populácia klesla na biedne 2-tisíce a starosta Nicola Gatta verí, že práve finančnou injekciou by do mesta mohol priviesť novú krv.

Všetkým prichádzajúcim obyvateľov preto prisľúbil príspevok až do výšky 2000 eur, na ktorý však budeš musieť splniť stanovené podmienky. Na to, aby si od mesta dostal až 2000 eur budeš so sebou musieť priniesť ďalších štyroch či piatich ľudí s plánom žiť v meste, avšak príspevok poteší aj jednotlivcov a dvojice. Práve dvojice môžu dostať príspevok do výšky 1200 eur a injekcie sa postupne zvyšujú až do celkového čísla päť nových obyvateľov. Samozrejme, príspevok nedostaneš len tak, ale musíš preukázať, že si zamestnaný s platom vyšším ako 7500 eur ročne a prenajímaš si v mestečku aj byt alebo dom, čo napriek tomu nie je až také zložité, ako by sa mohlo zdať.  


Domov
Zdieľať
Diskusia