Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2017, 19:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Google Mapy začali prerátavať chôdzu na spálené kalórie a ľudia sa okamžite vzbúrili. Nový systém ich vraj uráža a ponižuje

ZAUJÍMAVOSTI GOOGLE
Uložiť Uložené

Nový update začal porovnávať chôdzu so zjedenými koláčikmi.

Či už používaš Mapy, Gmail, Vyhľadávač, Kalendár či dokonca samotný operačný systém Android, je jasné, že Google tvorí veľkú súčasť aj tvojho života. V portfóliu technologického giganta sa nachádza naozaj obrovské množstvo aplikácií, webových stránok, funkcií a služieb, ktoré Google nezabúda pravidelne aktualizovať. Jedna z najpoužívanejších, Google Mapy, dostala update len nedávno, no kvôli nahnevaným reakciám verejnosti bol takmer okamžite stiahnutý.

Google totiž v USA spustil úplne novú navigáciu pri chôdzi. Okrem premakaného systému sa však zamestnanci Google rozhodli, že bude fajn, ak ľudí motivujú ukazovaním, koľko kalórií už podľa aktuálnej prechádzky spálili, čo následne prerátava na veličinu malých koláčikov (mini cupcakes). 70 kalórií - to je skoro jeden koláčik! 130 kalórií - to je viac ako jeden koláčik! Zrejme si dokážeš domyslieť, kde ľudia dokázali nájsť problém. Na Twitter sa totiž takmer okamžite po aktualizovaní vyrojili mimoriadne nahnevaní používatelia zhrození z toho, že sa Google snaží upozorniť na ich nadváhu. Ľudia tvrdili, že ich koláčiky ponižujú a keďže majú problémy so stravovacími návykmi, cítia sa byť urazenými. Funkcia sa navyše nedala vypnúť, a tak musela byť definitívne stiahnutá.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30



Domov
Zdieľať
Diskusia