Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2017, 10:45
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Google predstavil high-end laptop. Nový Pixelbook je vyzbrojený nádherným telom a 12,3" dotykovým displejom

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Výrobcovia osobných počítačov sú na pozore. Gigant vytiahol z rukáva svoje eso.

Po týždňoch neutíchajúcich špekulácií a únikov nastal okamih, na aký čakal nejeden milovník hardvérových produktov z dielne Googlu. Internetový gigant predstavil premenovaný Chromebook Pixel a vybavil ho ako pokročilými technickými špecifikáciami, tak aj minimalistickým dizajnom, tradičným operačným systémom alebo konvertibilnou konštrukciou z kvalitného kovu. Začnime však postupne, čiže od displeja.

Zobrazovací panel nového Pixelbooku ponúka 12,3-palcovú uhlopriečku vrátane 3:2 pomeru strán, vysokého rozlíšenia (2,400 × 1,600 pixelov), celkom hrubých rámikov a dotykových kapacít, čo znamená, že ho možno ovládať podobne, ako ovládame naše smartfóny. Po vizuálnej stránke pripomína tiež čerstvo predstavený Google Pixel 2 a výkon základnému modelu za 999 dolárov zabezpečuje siedma generácia procesoru Intel Core i5, ktorému asistuje 8 GB operačná pamäť RAM. Pre dáta je vyhradených 128 GB, na ich prenos slúži dvojica USB C portov a batéria, ktorá sa dá rýchlo nabíjať, vydrží približne 10 hodín

Odporúčané
Plačková môže byť premiérkou Slovenska, povedala nám nová umelá inteligencia od Googlu. V experimente od nás dostala zabrať Plačková môže byť premiérkou Slovenska, povedala nám nová umelá inteligencia od Googlu. V experimente od nás dostala zabrať 15. júla 2023, 9:30

Citeľne drahšie kúsky v sebe skrývajú procesor Intel Core i7 Y-series, 16 GB RAMku aj 512 GB úložisko. Cenovka však v takom prípade narastie z 999 až na 1 649 dolárov.

Laptopu dokonca nechýba ani podpora pre špeciálny stylus Pixelbook Pen za dodatočných 99 dolárov. Jeho funkcionalitu ocenia predovšetkým kreatívni používatelia, pretože tak nadobudnú celkom schopnú alternatívu za klasický papier či klasické pero alebo ceruzku. A za zmienku nepochybne stojí aj schopnosť rozpoznávať vyvinutú úroveň tlaku alebo uhol sklonu, vďaka čomu má naozaj bohatú funkcionalitu.

Menšou nevýhodou je, že Google na Slovensku nezabezpečí oficiálnu distribúciu. Teda aspoň zatiaľ nie. Predaj začne koncom októbra, a to v Spojenom kráľovstve, Spojených štátoch amerických aj v Kanade. Predbežné objednávky sú dostupné už oddnes. 

Domov
Zdieľať
Diskusia