Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2017, 4:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

4 pokračovania Avatara vyjdú Jamesa Camerona na miliardu dolárov!

FILMY A SERIÁLY AVATAR: THE WAY OF WATER
Uložiť Uložené

A tam náklady zďaleka nekončia.

Avatar 2, 3, 4 a 5 sa konečne natáčajú. James Cameron si povolal hercov, obliekol ich do mo-cap oblekov a zdá sa, že štúdio Fox mu pritom nesmierne verí. Vložilo mu totiž do rúk neuveriteľnú miliardu dolárov. Presne toľko by malo stáť natočenie a dokončenie všetkých 4 častí. Nie je možné náklady rozložiť podľa jednotlivých filmov, keďže sa natáčajú naraz. Rovnako nevieme, akú technológiu Cameron zvolil a koľko do vrecka zhrabne ILM (triková spoločnosť). V každom prípade, miliarda je neuveriteľná suma, avšak nie je to nič nepredvídateľné. Odhaduje sa, že oba diely Avengers: Infinity War vyjdú Marvel Studios/Disney na pol miliardu (bez nákladov na reklamu). V podstate majú Russovci k dispozícii rovnaký budget ako Cameron, akurát o drobných 500 miliónov dolárov a 2 filmy menej. 

K tejto sume si musíme prirátať aj náklady na reklamu, zisky z tržieb pre producentov, hercov a ďalšie odmeny a je viac než isté, že sa dostaneme cez hranicu 2 miliárd dolárov. Už teraz môžeme odhadovať, že 4 pokračovanie Avatara budú musieť zarobiť aspoň 5 miliárd na to, aby boli ziskové. Ťažko povedať, aká bude doba o pár rokov. Avatar 2 totiž do kín dorazí až v decembri 2020, Avatar 3 v decembri 2021 a Avatar 3 a 4 v decembrových dňoch rokov 2024 a 2025.

Odporúčané
Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy 4. januára 2023, 16:30

Už dávno som si ale nebol nejakým filmom taký neistý. Už to nebude taký 3D boom ako po prvýkrát. To ani z desatiny. Avšak, Cameron vymyslí niečo iné, nakoniec, on to už asi vymyslel, ale tak nejako neverím, že je to všetko. Fox bude očakávať miliardové tržby u každého filmu. Či sa to tak stane netuší asi skutočne nikto. V tomto prípade je tu neuveriteľne veľa premenných nehovoriac o tom, že sme premiére prvého počinu stále vzdialení 3 roky. A aj tak akosi neverím tomu, že Cameron behom 4 rokov dostane do kín dvoch Avatarov. Skôr by ma prekvapilo, keby sa už premiéry neodložili.

4 pokračovania Avatara vyjdú Jamesa Camerona na miliardu dolárov!
Zdroj: Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia