Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 13:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dokumentárny film o Mečiarovi prichádza s prvým trailerom. Do kín sa dostane už 12. októbra

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vo filme mapuje režisérka dôsledky udalostí, ktoré sa udiali v čase, kedy vládol Vladimír Mečiar.

Už približne pred mesiacom sme vás informovali o tom, že v priebehu októbra sa do kín dostane ďalšia slovenská snímka, ktorá bude tentokrát mapovať život Vladimíra Mečiara, avšak tak trochu netradičným spôsobom. Autorka filmu Tereza Nvotová poňala spracovanie inak a výsledkom nie je len opis života jedného politika od jeho narodenia až po moment, kedy navždy odišiel zo scény. Dokumentaristka sa rozhodla rozobrať aj samotnú dobu a dopad Mečiarových rozhodnutí a "moci" na súčasnú spoločnosť ako takú. Sama tvrdí, že sa do tohto náročného projektu pustila preto, lebo ju zaujíma, aký je Mečiar človek a čo urobil so Slovenskom v čase, kedy bol suverénne najsilnejším mužom krajiny.

Zaujímavosťou je, že samotná autorka sa do filmu vložila ako učinkujúca a zásadné okamihy histórie sa snaží približovať aj cez zábery zo svojho detstva a osobné asociácie. V dokumente nechýba ani podrobná prehliadka legendárnej Elektry, pričom sprievodcom je samotný majiteľ vily. Mečiarove výroky a skutky komentuje aj veľa politikov a novinárov, pričom za všetkých spomenieme Martina M. Šimečku, Mariána Leška, Milana Žitného či Fedora Flašíka. Teraz už ale prvý oficiálny trailer k filmu Mečiar, ktorý sa do kín dostane 12. októbra

 

Domov
Zdieľať
Diskusia