Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2017, 10:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vzácne vzdušné zábery odhaľujú tajomstvá Severnej Kórey. Izolovaná krajina toho ukrýva viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Izolovaná krajina vyzerá z vtáčieho pohľadu zaujímavo.

Dostať príležitosť beztrestne zaznamenať z kokpitu lietadla krásy Severnej Kórey, to sa nepodarí každému. Singapurský pilot Aram Pan vo svojom lietadle Piper Matrix PA-46 Light Plane získal povolenie zalietať si v okolí severokórejského hlavného mesta a nahrávať na kameru všetko, čo sa deje pod ním. Aram sa na oblohe v Severnej Kórei vybral v rámci projektu DPRK360, ktorého cieľom je poskytnúť o tejto izolovanej krajine viac informácií z každej oblasti a na chvíľu zabudnúť na politickú situáciu v nej.

Ako všade na svete, aj Severná Kórea má svoje prírodné krásy a v mnohých častiach hlavného mesta nezaostáva ani architektúra, lenže aj tak je veľmi komplikované odosobniť sa a užívať si pohľad na zelené parky a idylickú atmosféru mesta, keď v okolí pár stoviek kilometrov majú stáť koncentračné a pracovné tábory zabíjajúce tisíce obyvateľov každý rok. Viac informácií o projekte nájdeš na jeho Facebooku a aj keby ťa video mimoriadne zaujalo, do KĽDR určite neodporúčame cestovať a to najmä v tomto období, keď Severná Kórea provokuje celý svet svojimi jadrovými zbraňami.

Domov
Zdieľať
Diskusia