Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2017, 22:50
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Tesla prekvapuje, úplne nový Model 3 sa má údajne začať vyrábať už tento piatok

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Mladučká automobilka má v pláne vyrobiť 20-tisíc exemplárov ešte tento rok.

Pre automobilku Tesla bude tohtoročný júl azda tým najdôležitejším mesiacom za jej celé pôsobenie. Ako sme vás už totiž neraz informovali, práve v letnom mesiaci má dôjsť k spusteniu sériovej výroby najočakávanejšieho počinu, Modelu 3, od ktorého si značka veľa sľubuje. Hlava automobilky nás ale v uplynulých hodinách prekvapila. Elon Musk na Twitteri napísal, že nový elektrický sedan prešiel všetkými povinnými testami a homologizáciami o dva týždne skôr, ako sa čakalo, a teda produkcia bude spustená už tento piatok, čiže 7. júla. Na obdobné správy z dielne Tesly nie sme veruže zvyknutí, keďže zväčša sme svedkami opačného garde. Tentokrát však Američania zjavne nechú nechať nič na náhodu a žiadne ďalšie oneskorenie si už nechcú/nemôžu dovoliť.

Samozrejme, sprvoti netreba čakať žiadnu obrovskú produkciu, ak však chce Tesla do decembra vyrobiť plánovaných 20-tisíc exemplárov, bude musieť určite zamakať. V priebehu prvých mesiacov má z výrobnej linky vo Fremonte vzísť len približne 100 kusov za mesiac, následne sa má ale produkcia navýšiť na minimálne 1500 kusov. Prvé exempláre Modelu 3 budú doručené už 28. júla, pričom pri tejto príležitosti sa uskutoční špeciálna udalosť v spomínanej výrobnej centrále, kde dôjde k slávnostnému odovzdaniu. Ešte predtým by sme mali Model 3 spoznať detailnejšie vo finálnom vyhotovení, nakoľko najmä interiér nám doposiaľ ešte v produkčnej verzii nebol oficiálnou cestou predstavený. Múdrejší však pravdepodobne budeme behom nasledujúcich dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia