Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2017, 22:18
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Šanghajské ulice začnú brázdiť obchody na kolesách. Živú posádku ale nahradí počítač s umelou inteligenciou

TECH
Uložiť Uložené

Budúcnosť je tu.

Popularita, ale hlavne možnosti automatizácie rastú každým jedným dňom rýchlejšie a rýchlejšie. A nestojí za tým nič iné ako neustále rýchlejšie technologické napredovanie, ktoré sa jedného dňa postará o to, aby inteligentné roboty obsadili takmer všetky dnešné pracovné pozície. Doslova šialený Moby Mart je navyše skvelým príkladom, že to už "dlho" nepotrvá.

Tento futuristický mobilný obchod ako s potravinami, tak aj s teniskami, kde zákazníci platia pomocou kombinácie skenovania vybraného tovaru a aplikácie v smartfóne, bude v blízkej budúcnosti brázdiť ulice čínskeho Šanghaju. Za volantom však tentokrát človeka nahradí stroj - inteligentný počítač - s kapacitami riadiť Moby Mart bez jedinej externej asistencie. Pohyb vykonáva po vlastných kolesách a ako šťavu dostane zelenú elektrickú energiu, ktorú si dokonca vyrobí prostredníctvom vlastných solárnych panelov.

Zatiaľ však pôjde iba o nedokončený prototyp so živým šoférom, čo je kvôli ešte stále prebiehajúcemu vývoju úplne pochopiteľné. Start-up Wheelys chce začať s jedným kusom a v roku 2018 plánujú vyrobiť aj ďalšie, píše web The Verge. Autentické vizuálne detaily nájdeš nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia