Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2017, 18:08
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Homosexuálne supy úspešne vysedeli vajce. Amsterdamská zoologická záhrada dala svojmu obľúbenému páru šancu a samci dôveru nesklamali

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zoologická záhrada v holandskom Amsterdame oslavuje nový prírastok.

Amsterdamská zoologická záhrada Artis zažíva v posledných dňoch pozoruhodný nový prírastok do svojej veľkej rodiny zvierat. Nejde o žiadneho špeciálneho a vzácneho tvora, ale o mláďatko supa bielohlavého, ktoré sa však vyliahlo len vďaka tomu, že jeho vajíčko vysedeli dvaja homosexuálni samci. Homosexualita u vtákov podľa odborníkov nie je až takým nezvyčajným javom, takže to, že dvaja samci supa tvoria v amsterdamskej zoologickej pár už niekoľko rokov nebolo žiadnym tajomstvom, ale zamestnanci najskôr zaváhali, keď na zemi v životnom priestore supov objavili opustené vajíčko.

Pôvodne síce bolo umiestnené do špeciálneho inkubátora, kde by sa zrejme aj úspešne vyliahlo, avšak ošetrovateľom napadlo, že by mohli dať šancu svojim homosexuálnym samcom a všetko nakoniec dopadlo na výbornú. Vajíčko bolo umiestnené do ich spoločného hniezda, ktoré si svojpomocne postavili, a po identifikovaní vajíčka si ho privlastnili, pričom sa obaja samci striedali, aby bolo vajce dostatočne vysedené a mohol sa z neho vyliahnuť zdravý jedinec. V tejto chvíli situácia vyzerá tak, že mláďa si na svojich dvoch otcov zvyká výborne, obaja ho starostlivo kŕmia a starajú sa o jeho bezpečnosť, a tak bude ešte zaujímavé sledovať, ako tento roztomilý príbeh dopadne.


Domov
Zdieľať
Diskusia