Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2017, 20:19
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Známy 9-metrový hashtag Trnava získal vďaka umelcom nový vzhľad. Vyníma sa v centre mesta

KULTÚRA TRNAVA
Uložiť Uložené

Podobné projekty skrášľujúce centrá robia slovenské mestá krajšími.

Popierať popularitu ktorýchkoľvek sociálnych sietí by bolo klamanie seba samého a mesto Trnava si uvedomuje, že najmä mladí ľudia sú úzko spätí s využívaním Facebooku či Instagramu. Práve tu s obľubou tvoríme rôzne hashtagy súvisiace so zdieľanými obsahom a čo môže byť lepšie, ako umiestniť fyzický hashtag priamo do centra mesta? Pešiu zónu blízko Trojičného námestie zdobí od 30. apríla 2016 masívny, 9-metrový nápis už z diaľky vzbudzujúci pozornosť nielen pre svoje veľkolepé rozmery, ale i umelecké diela umiestnené priamo na jednotlivých písmenách.

Známy 9-metrový hashtag Trnava získal vďaka umelcom nový vzhľad. Vyníma sa v centre mesta
Zdroj: Mesto Trnava

Na fotografii vyššie možno vidieť pôvodný vzhľad písmen vyšších než sú návštevníci mesta a priamo pod týmto textom sa nachádza ich nová podobizeň. Za novým prevedením jednotlivých písmen spolu s mriežkou stoja nasledujúci: # - Laco Vrždák, T - Zuzana Branišová, R - Klaudia Šimuničová, N - žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Pablo: Olívia Dlasková, Ema Hečková, Lujza Čambálová, A - Tatiana Vrtochová, V - Dominika Žáková, A - Simona Čechová. Pozdáva sa vám nový vzhľad mestskej ikony alebo sa vám skôr páčil ten pôvodný? A celkovo, chceli by ste podobnú ozdobu aj vo vašom meste alebo sa vám to nezdá ako vhodné skrášlenie centier? 

Známy 9-metrový hashtag Trnava získal vďaka umelcom nový vzhľad. Vyníma sa v centre mesta
Zdroj: Mesto Trnava
Domov
Zdieľať
Diskusia