Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2017, 13:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Benátky zakázali prevádzky s kebabmi. Nové obchody s rýchlym občerstvením vraj ohrozujú kultúrne dedičstvo a tradície talianskeho mesta

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Taliani si potrpia na atmosféru svojich miest.

Obyvatelia najpopulárnejších turistických miest na svete to vo svojich bežných životoch často nemajú jednoduché. Návaly zvedavých turistov vedia skomplikovať dopravu, ale aj samotnú atmosféru mesta, a tak sa vyhľadávané talianske mesto Benátky rozhodlo zabojovať proti otváraniu nových prevádzok s rýchlym občerstvením, aby si zachovalo svoje dekórum a tradície. Miestna samospráva teda oficiálne zakázala otváranie nových prevádzok predávajúcich kebaby, jednotlivých trojuholníčkov pizze a mnohých ďalších druhov obchodov s rýchlym občerstvením.

Existujúce prevádzky teda nebudú zasiahnuté, ale ak si náhodou plánoval začať predávať kebab v Benátkach, potom si môžeš hľadať novú destináciu. Podobné obchody neboli podľa vyjadrení benátskych úradníkov kompatibilné s kultúrnym dedičstvom Benátok, ale samotné nariadenie neznamená, že by boli Benátky zásadne proti jedlám ako kebab či jedeniu v uliciach. Najväčším problémom, ktorého sa miestne úrady boja, je strata identity, a tak sa chcú v budúcnosti sústrediť na väčšiu propagáciu miestnych produktov, ktoré by mali turisti vyskúšať. Benátky dokonca plánujú aj vytvorenie niekoľkých piknikových miest, kde by si ľudia mohli vychutnávať svoje jedlo bez toho, aby sa s ním prechádzali v uliciach.


Domov
Zdieľať
Diskusia