Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2024, 12:50
Čas čítania 0:49
Eva Thonhauserová

Najtučnejší chlapec na svete schudol na nepoznanie. Ako 9-ročný vážil takmer 200 kíl, nevedel sám chodiť, stáť ani jesť

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Podľa jeho rodičov sa Aryova strava vymkla spod kontroly už v roku 2014, keď v priebehu dvoch rokov pribral 70 kíl.

Arya Permana z Indonézie, známy aj ako „najtučnejší chlapec na svete“, schudol za 4 roky neuveriteľných 103 kíl a zmenil sa na nepoznanie, píše denník Nový Čas
 

Po premene indonézskeho „najtučnejšieho chlapca“ zostali ľudia ohromení. Vo svojich 9 rokoch vážil 190 kíl. Bol taký veľký, že ho museli umývať vonku v špeciálne postavenom bazéne. Teraz má 13 rokov a váži približne 87 kíl. To je o polovicu menej z jeho pôvodnej váhy. Aby schudol, podstúpil obrovské zmeny vo svojom dovtedajšom životnom štýle.

Už nevedel chodiť, stáť ani samostatne jesť 

Podľa jeho rodičov sa Aryova strava vymkla spod kontroly už v roku 2014. V priebehu dvoch rokov pribral 70 kíl. Chlapec mal problém samostatne chodiť aj stáť. Arya sa v jednom bode nedokázal ani sám najesť. Aj na to potreboval asistenciu.

Arya sa rozhodol, že musí schudnúť, a tak začal dodržiavať prísny diétny plán. Aj za pomoci osobného trénera celebrít a kulturistu Adeho Raia sa mu jeho predsavzatie splnilo a vyformoval si telo. 

Okrem zmeny návykov Arya podstúpil aj bariatrickú operáciu, ktorá zmenšila veľkosť jeho žalúdka. Nedávno podstúpil aj operáciu na odstránenie prebytočnej kože. Podľa Raia je Arya teraz symbolom nádeje. Ľudia si po jeho transformácii hovoria, že keď dokázal takto schudnúť on, dokážu to aj oni. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: X (@dailystar)
Ilustračná fotka
Ilustračná fotka Zdroj: X (@EngrDareWells)
Domov
Zdieľať
Diskusia