Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2017, 16:50
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Moderná chata na Záhorí v obkľúčení borovicových lesov a jazera, ktorá bude ašpirovať na najkrajšiu stavbu roka

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Každý víkend na uvedenej chate musí byť potešením na duši po týždni stravenom v ruchu veľkomesta.

Väčšina z nás žije v mestách, v ktorých len málokedy môže človek zažiť tak dokonalý relax ako niekde uprostred prírody, kde sú našimi jedinými susedmi zvieratá. Jeden z viacerých dôvodov, prečo ľudia s pribúdajúcim vekom čoraz viac túžia po vlastnej chate. Ani my v redakcii nie sme výnimkou, a tak vám dnes ukážeme pôvabnú víkendovú usadlosť na brehu jazera v obkľúčení lesa, ktorú si určite zamilujete.

Chata PS, ako znie pracovný názov projektu z portfólia tímu Hantabal Architekti, sa nachádza len pár desiatok minút cesty autom od nášho hlavného mesta na čarokrásnom Záhorí, konkrétne v dobre známom Plaveckom Štvrtku. Ukážkovú hru terénu a umiestnenia novostavby s veľmi sviežim vzhľadom je azda najlepšie vidieť v spodnej časti domu s výmerou 80 metrov štvorcových, kedy zadná časť je jedným podlažím zapustená do zeme a vytvára priestor navyše. A povedzme si úprimne, toho takmer nikdy nie je dostatok. Nádherný drevom obložený kubus s mierne nepravidelným tvarom disponuje interiérovými priestormi o rozlohe vyše 130 metrov štvorcových, čo sa rovná naozaj veľkému štvorizbovému bytu a využité boli na jednotku s hviezdičkou.

Všetkým priestorom dominuje hlavne až priam dokonalá vzdušnosť, priestrannosť a presvetlenosť, vďaka čomu sa majitelia nemôžu ani omylom cítiť stiesnene či nepohodlne. Ďalšími aspektmi, ktoré vám udrú do očí sú jednoduchosť, ktorá je miestami možno až prílišná a dizajnová moderna, čo nebýva pri víkendových domčekoch veľkým zvykom. Všetko však spolu funguje absolútne na výbornú, a tak sa už radšej presuňme k samotným záberom, ktoré sú prácou pána menom Juraj Hantabal.

P.S. - Veríme, že dané dielo dokončené ešte len v priebehu aktuálneho roka sa ocitne aj v nomináciách na stavbu roka, keďže si to určite zaslúži.

Pokiaľ viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme vám za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia