Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2017, 12:57
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Apple spustil predaj červeného iPhonu 7 a 7 Plus na podporu boja proti HIV

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Ďalšie farebné prevedenie poslúži pre dobrú vec.

Ak ste niekedy navštívili Apple Store alebo iného autorizovaného Resellera, zrejme ste si všimli v ponuke puzdrá, iPody či iné produkty v takmer krvavo-červenej farbe. Výrazná pútavá farba však má svoje opodstatnenie a čo sa týka Apple sortimentu, rozhodne nejde o limitovanú edíciu pre zberateľov a fanúšikov. Značka a organizácia Product Red, ktorej logo sa nachádza na každom jednom červenom produkte od Applu, vznikla už v roku 2006 a momentálne patrí pod neziskovú organizáciu ONE. Spolupracuje s niekoľkými významnými menami ako Nike, The Coca-Cola Company alebo Starbucks a jej primárnym a de facto jediným účelom je boj proti vírusu HIV a infekčnému ochoreniu AIDS. Z predaja špecificky označeného tovaru putujú peniaze priamo "neziskovke" The Global Fund až do výšky 50% predajnej ceny. 

V rámci spolupráce sme mohli vidieť či už červené obaly, červené puzdro s externou batériou, červené iPody (touch, nano) a najnovšie prichádza v červenom aj samotný iPhone, čo tiež znamená, že z vysokej ceny telefónu získa organizácia oveľa viac prostriedkov ako z predajov obyčajného puzdra. Červený iPhone 7 a 7 Plus bude dostupný za rovnakú cenu v 32, 128 a 256GB prevedení už v priebehu niekoľkých dní. Konkrétne percento odvádzané do organizácie zverejnené nebolo. 

"Už 10 rokov pomáhame v rámci nášho partnerstva s iniciatívou (RED) bojovať proti šíreniu AIDS poskytovaním poradenstva, testovania a najmä liekov, ktoré zabraňujú prenosu vírusu HIV z matky na jej nenarodené dieťa. Každý nákup nás posúva o krok bližšie ku generácii, ktorá už nebude poznať AIDS. Pomôž nám aj ty dosiahnuť túto zmenu," stojí v oficiálnom vyhlásení na slovenskej stránke Applu. 

Apple spustil predaj červeného iPhonu 7 a 7 Plus na podporu boja proti HIV
Zdroj: Apple.com
Apple spustil predaj červeného iPhonu 7 a 7 Plus na podporu boja proti HIV
Zdroj: Apple.com
Anketa:
Zákupili ste si niekedy tovar s označením PRODUCT RED?
Áno
Nie
Áno
50 %
Nie
50 %
Domov
Zdieľať
Diskusia