Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. marca 2017, 0:51
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ruskí diváci si v kinách Krásku a zviera možno vôbec nepozrú. Filmu totiž hrozí zákaz kvôli šíreniu homosexuálnej propagandy

FILMY A SERIÁLY BEAUTY AND THE BEAST
Uložiť Uložené

Okrem situácie v ďalekom Rusku si v súvislosti s Beauty and the Beast môžete vychutnať aj ďalšie video, odhaľujúce niekoľko celkom nových záberov.

Áno, čítate správne. Po tom, čo režisér Bill Condon prezradil, že sa v hranej rozprávke Beauty and the Beast (alebo ak chcete, Kráska a zviera) nachádza jeden výhradne homosexuálny moment, člen parlamentu a vládnucej strany Jednotné Rusko Vitaly Milonov vyzval ministra kultúry Vladimira Medinskyho, aby pozdržal premiéru filmu dovtedy, kým sa nezistí, či je jeho obsah v súlade s ruskými zákonmi. Tie totiž homosexualitu opisujú ako netradičný sexuálny vzťah a zakazujú šírenie homosexuálnej propagandy medzi maloletými. Medinsky uviedol, že celý problém prešetrí, keď bude mať k dispozícii kópiu snímky spolu s príslušnými dokladmi pre distribúciu. A ak náhodou dôjde k najhoršiemu, tak Krásku a zviera čaká dokonca zákaz.

Vyššie spomínaný moment sa vzťahuje na postavu menom LeFou (Josh Gad), ktorá sa snaží vyrovnať so svojimi citmi k hlavnému záporákovi Gastonovi (Luke Evans). Má pritom ísť o vôbec prvú homosexuálnu postavu v histórii Disney. Za Milonovom stojí napríklad aj jeho kolega Alexander Sholokhov, ktorý je toho názoru, že pokiaľ film skutočne porušuje zákon, mal by byť v tamojších kinách jednoznačne zakázaný. Spomenúť môžeme taktiež reakciu ruského herca Pavla Derevyanka. Ten zasa v štátnej televízii Russia-24 vyhlásil, že svoje dieťa na premietanie Beauty and the Beast rozhodne nevezme. Disney by situáciu mohlo vyriešiť jednoduchým vystrihnutím scény, ak by Rusom vadilo iba to, nie fakt, že LeFou je homosexuál.

Nuž, nech už to dopadne akokoľvek, Kráska a zviera sa zaradí k ďalším hraným adaptáciám klasických rozprávok, na ktoré sa ľudia takmer určite pohrnú v obrovských húfoch. No a keďže do premiéry momentálne ostávajú už iba necelé dva týždne, pripájame na záver aj jedno celkom nové video s niekoľkými doteraz nevidenými zábermi. Primárne je však zamerané na postavu Belle, ktorú stvárňuje pôvabná Emma Watson. Pre úplnosť už iba dodáme, že snímku si u nás budeme môcť vychutnať od 16. marca 2017, no a pokiaľ sa chcete dozvedieť všetko podstatné o jednotlivých hrdinoch či samotnom príbehu, vstúpte do tohto vlákna. Zájdete do kina? A čo si myslíte o ohrozenej premiére v Rusku? Určite sa s nami podeľte o vaše názory v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia