Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2017, 13:55
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Starčeka dojala hodnota jeho Rolexiek zo 60. rokov minulého storočia. Dúfal, že dostane aspoň 1500 dolárov, ale suma bola omnoho vyššia

ZAUJÍMAVOSTI HODINKY
Uložiť Uložené

Celé tie roky si nechával aj originálne balenie.

Prehliadka pivnice či podkrovia môže skončiť aj nálezom starého predmetu, ktorý by z teba dnes spravil bohatého človeka. Starček z nasledujúceho videa sa vybral skúsiť šťastie do šou Antique Roadshow, kde sa odborníci ochotne pozrú na tvoje starožitnosti a povedia ti ich približnú súčasnú hodnotu. Chlapík teda z domu zobral svoje hodinky značky Rolex GMT Master Model z roku 1960 a veril, že by sa dnes dali predať aspoň za 1500 dolárov. Starček mal všetky dokumenty o kúpe, pretože si hodinky doniesol pred viac ako 50 rokmi z Nemecka, kde bol vyslaný ako vojak, a vtedy ho stáli 120 dolárov. Je na nich vidieť jasné opotrebovanie, takže v žiadnom prípade nejde o napodobeninu, a ak by sme vtedajšiu cenu prepočítali aj s prihliadnutím na infláciu, hodinky by ho dnes stáli okolo 900 dolárov.

Za hodinky v 60. rokoch minulého storočia dal svoju celomesačnú výplatu a stali sa jeho životným talizmanom, lenže v poslednom čase ich už ani nenosil a radšej ich držal v originálnej škatuli aj so všetkými papiermi a príslušenstvom. Aj vďaka tomu mu odborník vyrazil dych, keď jeho Rolexky ohodnotil na 65- až 75-tisíc dolárov, čo z nich za polstoročie spravilo celkom dobrú investíciu. Nevedno, či sa starček napokon hodinky rozhodol predať a video pocháda spred niekoľkých mesiacov, lenže do stredobodu záujmu sa do veľkej miery dostalo až v posledných dňoch a pri pohľade na reakciu tohto chlapíka určite pochopíš prečo.  

Domov
Zdieľať
Diskusia