Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2017, 10:13
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

SELFLY Camera je autonómne lietajúce puzdro pre smartfóny, vďaka ktorému si spravíš ukážkovú selfie

TECH
Uložiť Uložené

Kickstarter prináša celkom zaujímavú špecialitku.

Za posledné roky zaplnilo pulty obchodov s elektronikou slušné množstvo rôznorodých gadgetov či príslušenstva pre naša inteligentné mobilné telefóny a SELFLY Camera je zrovna jedným z tých sofistikovanejších kúskov. A aj keď ešte stále nejde o dokončený produkt, dlho nepotrvá a už onedlho sa s ním budú fotiť prví zákazníci, ktorí ambicióznemu crowdfunding projektu niečo prispeli. Jeho tvorcovia behom uplynulých týždňov navyše vyzbierali podstatne viac, ako pôvodne potrebovali, o čom svedčí aktuálna suma 711-tisíc dolárov a spomínaný cieľ 125-tisíc. Poďme sa však teraz pozrieť, čo táto lietajúca hračka všetko dokáže.

SELFLY Camera je autonómne lietajúce puzdro pre smartfóny, vďaka ktorému si spravíš ukážkovú selfie
Zdroj: www.kickstarter.com

Na prvý pohľad ide o nadštandardne rozmernejšie puzdro, kam sa dá pripevniť smartfón, no jeho hlavná podstata nespočíva v ochrane pre fyzickým poškodením. Ak ho rozložíme na dve časti, z jednej sa vysunú štyri malé vrtuľky a prostredníctvom nich SELFLY Camera vzlietne do vzduchu, odkiaľ vyhotoví doslova ukážkovú selfie fotografiu svojho používateľa. Celý proces je automatizovaný, takže z našej strany stačí lietajúce puzdro iba na pár sekúnd pustiť z rúk a potom ho zase opätovne zachytiť. 

Druhá časť obsahuje telefón, ktorý po inštalácii oficiálnej aplikácie slúži ako diaľkové ovládanie so živým náhľadom. Hardvér pozostáva z hi-tech stabilizácie a v útrobách malého drona nájdeme 650 mAh batériu alebo 8-megapixelový fotoaparát s kapacitami nahrávať Full HD videá pri 30 snímkoch za jednu sekundu. 

Netradičné príslušenstvo je kompatibilné so všetkými 4 až 6-palcovými smartfónmi s operačným systémom Android alebo iOS a čo sa týka predaja, tak ten by mal začať od júna tohto roka. A cenovka? Vraj okolo 139 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia