Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2017, 21:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Volkswagen vyloží v Ženeve eso z rukáva! Ochutnávkou sú odhalené detaily úplne nového modelu Arteon

TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Populárne CC-čko čoskoro spozná nástupcu.

Asi nikoho neprekvapí, keď napíšeme, že Volkswagen už dlhší čas pilne pracuje na nástupcovi veľmi obľúbeného modelu (Passat) CC. Nie ku každému z vás sa však možno dostala informácia o tom, že novinka napokon ponesie úplne iný názov. Nový Arteon má síce vychádzať opäť z klasického Passatu, tentokrát budú však odlišnosti podstatne väčšie, dokonca, automobilka (ne)priamo naznačuje, že tento model bude zastrešovať na európskom trhu vlajkovú loď značky (Phaeton už skončil), nakoľko pôjde o značne exkluzívnejšie, ale aj väčšie auto ako Passat samotný. Podstatné pritom je, že druhá generácia bude nielen citeľne odlišná od predchodcu, ale do naozaj veľkej miery bude aj zhodná so štúdiou Sport Coupe GTE Concpet, čo rozhodne treba brať v pozitívnom slova zmysle. Túto skutočnosť potvrdzujú aj prvé oficiálne fotografie, ktoré vypúšťa do éteru značka Volkswagen. Ide síce len o dva zábery na detail prednej a zadnej časti, spoznávame ale asi to najzaujímavejšie. V konečnom dôsledku, už teraz je teda viac než jasné, že Sport Coupe Concept GTE sa dostane do sériovej podoby len so skutočne drobnými kozmetickými úpravami.

Odporúčané
ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete 30. októbra 2023, 18:30

Nový liftback alebo možno lepšie povedané fastback (stále pôjde o 4-dverovú karosériu) tak rozhodne zamieša karty v danej triede a tento počin môžeme označiť za eso, ktoré vyloží na stôl Volkswagen už o niekoľko dní na autosalóne v Ženeve! Arteon sa totiž stane špičkou nemeckej automobilky, čomu bude odpovedať nielen relatívne nový dizajnový smer, ale aj plejáda sofistikovaných asistenčných systémov. Ako zobrazujú priložené fotografie, wolfsburský kráľ príde s novým riešením masky, ktorá bude citeľne zasahovať, respektíve pokračovať až do nárazníka. Tvar predných full-LED svetlometov dáva najavo, že pôjde o značne prísnejší pohľad, no a chýbať nebude množstvo horizontálnych chrómových líšť, ktoré budú značnou mierou dotvárať celkový dizajn. Aj koncové svetlomety budú disponovať veľmi prepracovanou grafikou, vo výsledku si tak Arteon určite nepomýlite s iným koncernovým vozidlom. Volkswagen hovorí o priestrannom interiéri, uvidíme čo teda prinesie realita, keďže športovo/štýlovo strihnutá karoséria sa bude musieť určite niekde prejaviť. Múdrejší ale budeme až za na autosalóne v Ženeve, dokonca, novinka by sa mala ukázať mesiac na to aj na veľtrhu v Bratislave.

Domov
Zdieľať
Diskusia