Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2017, 11:34
Čas čítania 0:00
Martin B.

Prečo sme sami? Naše nerealistické očakávania totálne pokrivili randenie

VZŤAHY
Uložiť Uložené

Stačí tak málo - uvažovať triezvo.

Na "trhu slobodných" sa v priebehu posledných rokov vyprofilovali silné stereotypy. Tie kľúčové sú:

1. mužské:  "všetky ženy chcú len bohatých" 

2. ženské:  "dobrí muži sa minuli alebo sú teplí"

Problém je, že muži, ktorí tento stereotyp zdieľajú, sú často neobstaraní, bez poriadnej práce, celé dni zavesení za počítačom, nemajú základné hygienické návyky a v pokročilých 20. rokoch svojho života stále žijú v byte svojich rodičov. Ich zdrojom zábavy sú hry, porno a seriály. A presne títo muži nedokážu akosi pochopiť, prečo žiadna žena nedokáže oceniť ich kvality. S nimi nič zle nie je, problém musí byť teda v ženách.

 

Naopak u žien sa vyvinul presne opačný extrém. Úspešné dievča cíti, že dosiahlo čo chcelo a možno je na čase sa usadiť. Zaregistruje sa teda na Tinderi a niekoľko večerov v týždni si vyhradí na večere, drinky a prechádzky s cudzími mužmi. Aj keď sú stretnutia fajn, nikto sa nezdá byť ten pravý. Ten včera bol síce skvelý, sexy a vtipný právnik, s ktorým reč nestála, no nemal dostatočne veľké dlane, ktoré ju tak na mužoch priťahujú.

Odporúčané
Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku 7. apríla 2024, 9:30

Takže čo tie naše očakávania? Nuž, muži majú pocit, že si zaslúžia každého, bez ohľadu na to, že niekedy nemajú čo priniesť na stôl. Lebo sorry, "ňuňuňu" je síce pekné, ale ideš s danou osobou teoreticky stráviť život, chce to niečo viac. Ženy zase naopak, prinášajú na stôl niečo, no očakávajú, že muži prinesú na stôl úplne všetko. Modré oči sú zlé, zelené oči sú zlé. Mal by mať oči, ktorých odtieň sa v priebehu dňa mení.

Tieto nerealistické očakávania platia samozrejme pre obe pohlavia. Takisto sú muži, ktorým žiadna žena nebude dosť dobrá, neuvedomujúc si svoje vlastné nedokonalosti, rovnako ako ženy, ktoré zakladajú celú svoju hodnotu na vzhľade a akonáhle príde na zdieľanie myšlienok, je to jedna veľká katastrofa. Sú to muži, ktorí očakávajú perfektnú ženu, resp. ženy, ktoré očakávajú, že muži objavia to perfektné v nich.

Sú muži či ženy, ktoré ťa pri prvej hádke opustia. A sú muži a ženy, čo majú pocit, že po druhom rande si povinný/á venovať im každú sekundu svojho dňa.

Pritom je to také jednoduché, stači pochopiť, že všetci máme svoje nedokonalosti a majú ich aj všetci okolo nás. Nemusíme sa hrať na slniečka, je to len o tom, nájsť človeka, ktorý má tak nejak podobný počet tých drobných jaziev. Inak povedané, môžeš očakávať približne to, čo sám dokážeš ponúknuť. A nie, ak zješ za deň dve pizze, vypiješ dva litre coly a dáš si štyri zákusky, skutočne si nezaslúžiš muža s tehličkami na bruchu.

Takže sa nauč tolerovať nedokonalosti v iných, rovnako ako sa snaž uvedomiť si (a teoreticky eliminovať) tie svoje. Inak môžeš zostať sama ešte poriadne dlho.

Domov
Zdieľať
Diskusia