Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2017, 23:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bláznivé holuby bombardujú Facebook a štvú ľudí po celom svete. Aký je príbeh za touto nálepkou a prečo užívateľov hnevá?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Trash Dove je nový internetový fenomén.

Tisíce Slovákov sa dnes zobudilo do dňa, ktorý by bol rovnako obyčajný ako každý iný pondelok. Po otvorení Facebooku si však mohol zahliadnuť zvláštny úkaz - do náhodného komentára dal nejaký človek čudnú, o zem si hlavu trieskajúcu fialovú vec (=zobanie), ktorú mnoho ľudí chybne označuje za páva. V skutočnosti je to holub, pochádza zo setu nálepiek Trash Dove a momentálne bomarduje slovenský Facebook.

Bláznivé holuby bombardujú Facebook a štvú ľudí po celom svete. Aký je príbeh za touto nálepkou a prečo užívateľov hnevá?
Zdroj: Facebook Stickers

Je všade. Otvoríš si komentáre hocičoho a vidíš tam o hlavu si trieskajúceho holuba. No ani ty nechápeš, prečo to sakra každý postuje do komentárov? Holub sa šíri, lebo je skrátka vtipný. Ľudia to začali spamovať po komentároch, pridali sa zábavné facebookové stránky a o Trash Dove sa čoskoro dozvedelo celé Slovensko. Facebooku nikdy nechýbala kreativita pri svojich nálepkách, umelec Syd Weiler to však s fialovými holubmi posunula na nový level. Celý set obsahuje plno bláznivých nálepiek, všetky sú podobne šialené a tým spôsobom aj vtipné. Za pár hodín sa Trash Dove dostal na celý slovenský aj český Facebook, niektorých ľudí však už začal hyperaktívny holub štvať.

Ako každý fenomén či meme, aj fialový holub má svoj príbeh. Jeho internetová kariéra začala pred pár dňami v Thajsku a Trash Dove sa podobne ako aj u nás, stal populárnym. Syd Weiler sa úspechu potešila a na internet zavesila fotku holuba, ktorý drží thajskú vlajku vo svojej nohe ako poďakovanie. Nebola však dostatočne prezieravá, časť Thajčanov delí objekty na dve skupiny podľa hodnôt. Tie s vyššou, ako napríklad práve thajská vlajka sú veľmi rešpektované, tie zvyšné sú považované za bežné. Ako napríklad nohy. Navyše, nohy sú koniec nášho tela a aby držali vzácnu thajskú vlajku, to je predsa niečo nepredstaviteľné. Set smajlíkov dorazil aj k nám, a to čo vidíš teraz na každej väčšej facebookovej stránke, je dôkazom jeho úspechu. Facebook trafil opäť do čierneho a aj keď holub mnohých ľudí štve, veľká väčšina sa na ňom skvelo baví.

Bláznivé holuby bombardujú Facebook a štvú ľudí po celom svete. Aký je príbeh za touto nálepkou a prečo užívateľov hnevá?
Zdroj: Facebook Stickers
Domov
Zdieľať
Diskusia