Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2017, 12:33
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Kvalitný, dobre vybavený a aj lacný. Smartfón Lenovo Moto M si obľúbia najmä nadšenci fotografovania

TECH LENOVO
Uložiť Uložené

Celokovový kúsok s mid-range špecifikáciami.

Koncom minulého roka predstavená Android novinka z dielne čínskeho výrobcu Lenovo si konečne našla cestu aj na pulty slovenských obchodov. Prvý pohľad na hardvérovú výbavu Moto M môže síce odradiť náročnejších používateľov, no pre tých s menšími nárokmi je bez akéhokoľvek preháňania vyrobený na mieru. A aj keď nedisponuje špičkovým výkonom či displejom s vysokým rozlíšením, stále má čo ponúknuť. Tým niečim sú napríklad kvalitné zábery z obidvoch prítomných fotoaparátov alebo žiadanú dual SIM funkcionalitu, s ktorou môžeme mať v zariadení aktívne až dve karty od rôznych mobilných operátorov. Aké technické špecifikácie sa teda skrývajú za sumou v hodnote necelých 280 eur?

Kvalitný, dobre vybavený a aj lacný. Smartfón Lenovo Moto M si obľúbia najmä nadšenci fotografovania
Zdroj: Lenovo

Prednú stranu unibody konštrukcie Lenovo Moto M z precízne opracovaného hliníku zdobí obrovský 5,5-palcový zobrazovací panel pozostávajúci zo zaužívanej IPS LCD technológie a tiež až 8 megapixelový foto senzor, s ktorým by nemal byť problém ani pri zlých svetelných podmienkach. Na mieste čipsetu je zase umiestnený ázijský Helio P10, ktorý v sebe nesie energeticky efektívny 8-jadrový procesor a celkom schopnú grafiku, schopnú utiahnuť i novšie mobilné tituly. Hlavný fotoaparát ponúka 16 megapixelov, fázové automatické zaostrovanie, kvázi nízke clonové číslo (f/2.0), malé pixely (iba 1 µm) a čo sa týka natáčania videí, tak zvládne Full HD pri 30 snímkoch za sekundu, čiže klasika. Veľkosť operačnej pamäte RAM dosahuje 3 GB, respektíve 4 GB a dáta si uložíme aj na vloženú microSD kartu s maximálnou kapacitou 256 GB, ktorá asistuje buď 32 alebo 64 GB internému úložisku. Z toho vyplýva, že sú k dispozícii dve hardvérovo a taktiež cenovo rozdielne verzie smartfónu. 

Lenovo Moto M nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk

Kvalitný, dobre vybavený a aj lacný. Smartfón Lenovo Moto M si obľúbia najmä nadšenci fotografovania

Domov
Zdieľať
Diskusia