Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2017, 13:19
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Alkohol pod kontrolou? Náramok Proof ti na displeji smartfónu ukáže, koľko ho máš momentálne v krvi

TECH ALKOHOL
Uložiť Uložené

Ideálny produkt do našich končín.

Ak sa ti už aspoň párkrát stalo, že si sa na párty veľmi rýchlo odviazal a potom to aj veľmi rýchlo skončilo, tak nepochybne oceníš funkcionalitu celkom zaujímavej novinky na naše zápästia. Áno, reč tu je o náramku so špeciálnymi chemickými senzormi, ktoré vedia analýzou nášho potu určiť množstvo alkoholu v krvi. A to bez akéhokoľvek čakania alebo komplikovaných úkonov, aké vyžaduje používanie zariadení umožňujúcich zrealizovať dychovú skúšku. Proof bolo možné vidieť a skúsiť na minulo týždňovom podujatí CES 2017, kde ho výrobca Milo Sensors s pomerne pozitívnou odozvou predviedol pred zvedavými novinármi z celého sveta. Ako to teda celé funguje?

Používanie smartbandu Proof v podstate vyžaduje iba dve veci - pripevnenie náramku na ruku a nainštalovanie originálnej aplikácie pre smartfóny. Po spárovaní oboch zariadení prostredníctvom bezdrôtovej technológie Bluetooth prídu na rad základné nastavenia, po ktorých máme už všetko pripravené do ostrej akcie. Najlepšie na tom všetkom ale je, že smartband pracuje automaticky, čo znamená, že smartfón získava dáta v priebežných intervaloch bez vyžadovania akejkoľvek pozornosti. Aplikácia ich následne spracuje do prehľadných grafov, na ktorých uvidíme zmenu hladiny alkoholu počas posledných hodín, respektíve minút. Používateľ si navyše môže nastaviť alarm, nie však na budenie, ale na upozornenie o dosiahnutí kritickej hodnoty, aby vedel, kedy má pitie trošku obmedziť. Hoci by to v praxi takto ľahko fungovalo asi naozaj len veľmi ťažko, niekomu môže Proof pomôcť aspoň informatívne. A čo sa týka šťavy, tak batéria vydrží na jedno nabitie zhruba 4 dni nepretržitého používania. Novinka sa začne predávať v priebehu roka za 100 až 150 dolárov.

Alkohol pod kontrolou? Náramok Proof ti na displeji smartfónu ukáže, koľko ho máš momentálne v krvi
Zdroj: www.proofwearable.com
Alkohol pod kontrolou? Náramok Proof ti na displeji smartfónu ukáže, koľko ho máš momentálne v krvi
Zdroj: www.proofwearable.com
Domov
Zdieľať
Diskusia