Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2016, 18:22
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Koľko zarábajú seriálové hviezdy za jednu epizódu? Z niektorých súm sa vám zatočí hlava

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Seriáloví herci si v posledných rokoch prídu za jednu epizódu na neskutočné množstvo peňazí. Koľko dostávajú tí najúspešnejší?

Seriály už dávno nie sú tým, čím bývali kedysi. V niektorých prípadoch hravo prekonajú aj kvalitne nakrútený film, o čom nás v poslednom období presviedčajú projekty, ako True Detectvie, Daredevil, Mr. Robot či The Knick. S rastúcou kvalitou rastie aj záujem A-čkových hercov. Tí si logicky vypýtajú za jednu epizódu viac ako herci, ktorých meno si nezapamätáte ani po štyroch sériách. Každoročne sa môžeme vďaka portálu Variety dozvedieť, za aké sumy vystupujú naši milovaní herci v obľúbených seriáloch. A verte nám, nejde o žiadne drobné. Zárobky niektorých jednotlivcov za epizódu pravdepodobne mnohí Slováci nezarobia za celý život. Rebríček nemáme jeden, ale rovno dva, keďže sa pozrieme zvlášť na hercov v komédiách a zvlášť v dramatických projektoch. Ako to teda skutočne vyzerá?

Začneme komediálnymi seriálmi, keďže tým dávame v našom voľnom čase väčší priestor. Na delenej prvej priečke nájdeme trojicu hercov z Big Bang Theory od CBS, Jima Parsonsa (Sheldon Cooper), Kaley Cuoco (Penny Hofstadter) a Johnnyho Galeckiho (Leonard Hofstadter). Trojica si za jednu epizódu na svoj účet pripíše po jednom milióne amerických dolárov, čo je doslova šialená suma. Teória veľkého tresku sa vysiela už deväť rokov, pričom len 19. septembra sa diváci dočkali prvej epizódy desiatej série. Mnoho fanúšikov sa už síce vyjadrilo, že seriál by mal skončiť kvôli upadajúcej kvalite, drvivá väčšina z nich sa však stále nedokáže príbehov Sheldona a Leonarda nabažiť. Na druhom mieste tróni Dwayne „The Rock“ Johnson, ktorý nás už dve série baví v seriáli z dielne HBO, Ballers. Ten sleduje život hráčov amerického futbalu v slnku zaliatom Miami. The Rock si za jednu epizódu prilepší o 400 tisíc dolárov, takže si príde na 4 milióny za celú druhú sériu, ktorá skončila len pred pár dňami. Potvrdená je pritom už aj tretia.

Koľko zarábajú seriálové hviezdy za jednu epizódu? Z niektorých súm sa vám zatočí hlava
Zdroj: CBS

Na tretej priečke opäť nájdeme trojicu rôznych hercov. Paradoxom je, že ani jedného z nižšie spomínanej trojky sme ešte nemohli vidieť. Zahrajú si totiž až v projektoch, ktoré uvidíme začiatkom budúceho roka. Drew Barrymore budeme vídať v projekte od Netflixu s názvom Santa Clarita Diet a Emmu Stone spolu s Jonahom Hillom v čiernej komédii Maniac, taktiež od Netflixu. Všetci si prídu na 350-tisíc dolárov. Delené štvrté miesto okupujú pôvodní dabingoví herci Sipmsonovcov, Dan Castellaneta, Nancy Cartwright, Julie Kavner a Yeardley Smith. Každý z nich si za epizódu vypýtal 315-tisíc dolárov, čo im štúdio Fox samozrejme odkleplo, keďže ich určite nechcelo pred 28. sériou stratiť. Pokiaľ si chcete o pôvodnom i českom dabingu prečítať viac, klikajte na náš článok.

Koľko zarábajú seriálové hviezdy za jednu epizódu? Z niektorých súm sa vám zatočí hlava
Zdroj: Fox

Piate miesto patrí pomerne prekvapivo Jeffreymu Tamborovi, ktorý stvárňuje rolu rešpektovaného akademika Morta Pfeffermana v seriáli Transparent od Amazonu. Herec za jednu epizódu dostal 275-tisíc dolárov. Momentálne beží tretia séria, pričom na budúci rok sa s istotou dočkáme aj štvrtej. To by bolo prvých päť miest, zvyšné si môžete pozrieť v tabuľke nižšie. Nechýbajú herci zo seriálov ako Modern Family či Veep a dokonca ani pár zvučných mien.

Koľko zarábajú seriálové hviezdy za jednu epizódu? Z niektorých súm sa vám zatočí hlava
Zdroj: Variety

Prechádzame na dramatické seriály, kde sa v priemere točí viac peňazí ako v komédiách. Veľkým prekvapením pre tento rok je dvojica na prvej priečke, kde nájdeme Lauren Graham a Alexis Bledel. Tie sa vrátili do svojich úloh v seriáli Gilmorove dievčatá, do ktorých ich povolal Netflix. Viac sme si o štvordielnom návrate povedali v tomto článku, takže my len dodáme, že obe herečky si prišli na krásnych 750-tisíc dolárov za epizódu. Na druhom mieste s 525-tisícmi za jednu epizódu tróni Mark Harmon, ktorý už 14. sérií stvárňuje Leroya Gibbsa v seriáli NCIS (áno, skutočne ešte stále vychádzajú nové epizódy). Posledná séria sa ešte len rozbieha, takže pokiaľ ste fanúšikmi a máte zameškané, šup šup to dohnať. V TOP 3 aj tento rok nájdeme Kevina Spaceyho čoby Franka Underwooda. Každá jedna epizóda House of Cards znamenala, že Netflix musel Kevinovi „vycálovať“ 500-tisíc dolárov. Jednoznačne dobre minutých pol milióna dolárov.

Koľko zarábajú seriálové hviezdy za jednu epizódu? Z niektorých súm sa vám zatočí hlava
Zdroj: Netflix

Na pol milióna si ale Kevin neprišiel sám. Na delenom treťom mieste ešte nájdeme hlavných hercov z najpopulárnejšieho seriálu súčasnosti, Game of Thrones od HBO. Najlepšie platenou štvoricou celého projektu sú Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington a Nikolaj Coster-Waldau. Trošku váhame, či si aj Nikolaj zaslúžil rovnaké finančné ohodnotenie, no to je už na ľuďoch v HBO, nie na nás. O 50-tisíc menej za jednu epizódu seriálu Homeland dostala Claire Danes za stvárnenie Carrie Mathison. Fanúšikovia seriálu sa už teraz iste tešia na 6. sériu, ktorá dorazí už na budúci rok. Premiéra je naplánovaná na 15. januára. Piate miesto zase patrí Ellen Pompeo a jej postave Meredith Grey, ktorú hrá v seriáli Grey's Anatomy, u nás známejšieho ako Chirurgovia či Klinika Grace. Momentálne sa začala už neuveriteľná 13. séria seriálu. Hlavná postava dostane za epizódu rovných 400-tisíc dolárov.

Zvyšných hercov v prvej desiatke si zase necháme iba vo forme tabuľky, keďže sami môžete vidieť, že je v nej mnoho delených miest. Myslíte si, že herci si zaslúžia toľko peňazí za jednu epizódu? Nájdete v tabuľke aj svojho obľúbenca, prípadne niekoho, komu by ste pridali/ubrali? Diskusia je vaša.

Koľko zarábajú seriálové hviezdy za jednu epizódu? Z niektorých súm sa vám zatočí hlava
Zdroj: Variety
Domov
Zdieľať
Diskusia