Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2016 o 14:57
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nadácia Tatra banky podporuje mladých a talentovaných dizajnérov, ktorí pracujú na vlastných projektoch

REFRESHER
Uložiť Uložené

Pomáhať perspektívnym projektom je veľmi dôležité. Pozrite si prácu šikovných ľudí, ktorú podporil grantový program Viac dizajnu.

Že sa aj na Slovensku rodí nespočetné množstvo šikovných ľudí vám pravidelne dokazujeme inšpiratívnymi článkami aj rozhovormi už zopár rokov. Za ten čas nám cez ruky prešli doslova stovky talentovaných umelcov vo všetkých odboroch. Práve pre nich si Nadácia Tatra banky pripravila po štvrtý krát jedinečný grantový program, ktorého cieľom je podporiť a inšpirovať ľudí k tvorivej činnosti v oblasti dizajnu. Grantový program s príslušným názvom Viac dizajnu sa snaží motivovať umelcov k  realizácii, prípadne dokončeniu ich projektov. Program je určený mladým dizajnérom pracujúcim v oblasti dizajnu, za ktorými nestojí veľká obchodná značka, ale aj mimovládnym organizáciám zameraným na podporu dizajnu.

Nadácia Tatra banky podporuje mladých a talentovaných dizajnérov, ktorí pracujú na vlastných projektoch

Svoje projekty môžu dizajnéri predkladať elektronicky prostredníctvom webovej stránky Nadácie Tatra banky, a to do konca októbra. Celková suma, ktorú si nadácia na projekt Viac dizajnu vyčlenila činí 33 000 €, pričom maximálna výška podpory na jeden projekt je 1500 €. Ak vás zaujíma, aké projekty už podporu dostali, zoznam z prvého kola z minulého roku nájdete tu.

Medzi podporené projekty patrí aj Vytvorené na Slovensku, za ktorého konceptom stoja odevná dizajnérka Lenka Sršňová a sochárka Nina Šošková. Autorky projektu pripravili jedinečné tvorivé dielne, z ktorých si návštevníci odniesli svoj vlastný originálny suvenír. Dôležitý je vždy nielen samotný nápad, ale tiež kvalitné prevedenie, ktoré aj v tomto prípade stojí naozaj za to. Jasným príkladom je aj ďalší ocenený projekt, ktorým je Egreš magazín. Svieže grafické spracovanie dáva celému magazínu punc knihy, o čo sa taktiež pričinili kvalitné fotografie a ilustrácie. Egreš sa snaží ilustráciu posunúť ďalej, čím pomáha mladým talentovaným tvorcom a ilustrátorom. Svojimi príspevkami zároveň podporuje ochranu životného prostredia a znovu-objavuje čaro ručnej práce. Grantový program Viac dizajnu od Nadácie Tatra banky je aktuálne opäť otvorený, a tak sa neváhajte zapojiť aj vy!

Nadácia Tatra banky podporuje mladých a talentovaných dizajnérov, ktorí pracujú na vlastných projektoch
Domov
Zdieľať
Diskusia