Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2016, 11:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Cuky a Luky z Kredencu sa v novembri dostanú do kín! Štáb okolo Dangla natočí celovečerný film

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ak vás bavia postavy Petry Polnišovej a Zuzany Šebovej, máte sa na čo tešiť.

Hej, fakt sa to deje. Cuky a Luky, ktoré vznikli v markizáckom Kredenci, sa dostanú na plátna kín, a to podľa všetkého už 3. novembra. Na filme spolupracuje čoby mediálny partner samotná televízia Markíza a vytvárať ho pomáha aj distribútor Itafilm, ktorý ho teda s najväčšou pravdepodobnosťou aj uvedie. Nič však nie je oficiálne. Ak je pravdou, že si tieto postavy obľúbili najmä českí diváci, je celkom možné, že sa Cuky a Luky Film (tak bude, pravdepodobne, znieť aj finálny názov) dostane aj do ich kín. 


Naše hrdinky sa pri ceste po Slovensku ocitajú v rôznych prostrediach a stretávajú množstvo bizarných postavičiek. Cesta však nie je ľahká a prináša mnoho konfliktných situácií, ktoré preverujú ich vzájomné priateľstvo,“ dodali tvorcovia v anotácii.

Cuky a Luky z Kredencu sa v novembri dostanú do kín! Štáb okolo Dangla natočí celovečerný film
Zdroj: Markíza


Samozrejme, pôjde o paródiu/komédiu a sčasti aj road movie, keďže Cuky a Luky navštívia vo filme viacero miest, kde sa budú konfrontovať s realitou. Všetci vieme, že tá je v porovnaní s ich predstavami veľmi odlišná. Ide o novodobé zlatokopky, ktoré sa snažia trefne parodovať správanie niektorých slečien, miestami vtipne, miestami ležérne. Celovečerný film by ale mal priniesť aj skutočný dej, nebude teda natočený formou skečov. Okrem Polnišovej a Šebovej, ktoré postavy stvárnia, rovnako ako v seriáli, sa ukážu aj viacerí známi herci. Ich mená však zatiaľ nepoznáme. Režijne snímku zastreší Lukáš Zednikovič (pomáhal Danglovi s dokument o Demitrovi, 38, taktiež natočil chválený dokument Juro...). Prekvapí vás možno aj fakt, že Audiovizuálny fond prispel do rozpočtu sumou 5-tisíc € (celkový rozpočet by mal činiť niečo cez 780-tisíc eur). Natáčanie by malo začať do leta. 

„Cuky a Luky sú fenoménom doby, odrážajú realitu konzumného života a plytkosť každodenných hodnôt. My chceme na tieto skutočnosti upozorniť, ale hravou, nevtieravou a hlavne humornou formou. Filmom chceme podčiarknuť stúpajúci záujem diváctva a zaplniť časť spektra, na ktoré sa v slovenskom filmovom priemysle zabúda. Veríme že kombináciou ‚už poznaného‘ a ‚precízne filmovo pripraveného‘ namiešame koktail, ktorý bude v kinách rezonovať,“ - dodávajú tvorcovia.

„Veľmi nás potešila táto myšlienka, s ktorou za nami chalani prišli (Dano Dangl, Lukáš Zednikovič). Na prácu s našim perfektným Kredenc-tímom sa veľmi tešíme. Vieme, že to nebude ľahké, keďže sme obe veľmi vyťažené. Urobíme preto spolu maximum, aby sa film v prvom rade narodil a hlavne, aby sa ľuďom páčil. Sme ale na úplnom začiatku,“ vyjadrila sa Peťa Polnišová.

„Cuky Luky milujeme a s Peťkou si užívame každú príležitosť byť týmito dvoma uletenými fiflenami. Máme síce bohatý program v divadlách a v televíziách, ale myšlienka natočiť film o našich postavičkách nás nadchla a tešíme sa z tohto uleteného nápadu,“ doplnila Zuzka Šebová.

Domov
Zdieľať
Diskusia