Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2016, 15:22
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi má novinku. S inteligentným varičom ryže bude príprava pokrmov nielen pohodlná, ale aj zábavná

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Netradičný, no na druhú stranu šikovný spoločník pre každého, kto trávi čas v kuchyni.

Ako už určite viete, populárny čínsky výrobca nemá v portfóliu iba tablety alebo inteligentné telefóny. Momentálne si môžu z jeho obšírnej ponuky zákazníci vybrať hneď niekoľko spotrebičov určených do domácnosti, ktoré sú však výnimočné takzvanou “nadštandardnou inteligenciou”, čo podľa technologického slovníku znamená nadštandardnú funkcionalitu, ako napríklad bezdrôtové prepojenie so smartfónom a diaľkové ovládanie bez obmedzovania vzdialenosti od domu. A čerstvým prírastkom je v príslušnej kategórii aj inteligentný varič ryže. Prostredníctvom tejto šikovnej novinky si budú môcť používatelia pripraviť chutnú ryžu bez toho, aby mali akékoľvek vedomosti o spôsobe prípravy, ktorá si za bežných okolností vyžaduje častú pozornosť kuchára.

Ako to teda funguje? Ešte pred spustením šikovného zariadenia je nevyhnutné, aby sa cez smartfón s nainštalovanou aplikáciou od výrobcu oskenoval čiarový kód z balenia od ryže. Ak sa informácie spracujú a aplikácia rozpozná, o akú ryžu ide, zariadenie prispôsobí varenie indukčným ohrevom tak, aby bola po dokončení dokonale pripravená na podávanie, vďaka čomu používateľovi uľahčí prípravu celého obeda alebo večere. Celý proces je už potom až do ukončenia prevažne automatizovaný. Aktuálna databáza obsahuje niečo cez 200 rôznych druhov a toto číslo počas blízkej budúcnosti ešte určite narastie. Varenie prebieha v hrnci so špeciálnym povrchom a pod regulovaným tlakom, ktorý tvorí hlavnú časť pekne vyzerajúcej bielej konštrukcie.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

Za výrobou variča ryže stojí taktiež čínska spoločnosť Mijia, ktorá podobne ako mnohé ďalšie spolupracuje so Xiaomi na dodávaní hardvéru. Inteligentné zariadenie, predstavujúce súčasť novej modelovej rady pod označením Mi Ecosystem, dorazí na pulty čínskych obchodov už 6. apríla s cenovkou v prepočte okolo 130 eur.

Xiaomi má novinku. S inteligentným varičom ryže bude príprava pokrmov nielen pohodlná, ale aj zábavná
Xiaomi má novinku. S inteligentným varičom ryže bude príprava pokrmov nielen pohodlná, ale aj zábavná
Domov
Zdieľať
Diskusia