Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2016, 16:42
Čas čítania 0:00
Peter Nemček

UFC 196 je za nami. Miesha Tate sa stala novou držiteľkou titulu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnešná noc nám priniesla okrem hviezdneho zápasu Íra proti Kalifornčanovi aj súboj dvoch kamarátiek.

Dnes v noci sme mali možnosť sledovať dlho očakávaný boj o titul v ženskej divízii bantamweight. Proti sebe sa postavili dve američanky Holly Holm a Miesha Tate. V poslednom kole sa Mieshy Tate splnil jej dlhoročný sen, kedy sa konečne stala šampiónkou v ženskej divízii bantamweight.

Zápas trval skoro päť plnohodnotných kôl - prvé kolo sa vyvíjalo pomerne kľudne, ale Tate v ňom mala navrch. V druhom kole sme mohli už zo začiatku pozorovať väčšiu mršnosť oboch zápasničiek a priebehom prvých minút zopárkrát zaúradovala presná ľavá noha Holly Holm, ktorá však dostatočne Tate neohrozila.

V posledných dvoch minútach druhého kola sa Holm ocitla v páke. Na zemi prebehol pre Holly Holm veľmi nepríjemný boj, pričom nechýbalo veľa a Tate by to už ukončila. V následujúcich kolách dominovala v Octagone Holly Holm s údermi na diaľku, ale ani Miesha Tate nešetrila pokusmi dostať Holm opäť na zem a zmocniť sa jej.

UFC 196 je za nami. Miesha Tate sa stala novou držiteľkou titulu

                                                                       Mark J. Rebilas/USA Today Sports

V poslednom kole už Miesha Tate nemala čo stratiť. Miestami šla do súboja doslova bezhlavo. Necelé štyri minúty

do konca posledného kola sa dostala Holly Holm do nepríjemnej páky. Snažila sa ešte z celých síl dostať ku klietke a niečo vymyslieť, no jej snaha bola márna po jej pokuse prevrhnúť sa, si okamžite podpísala ortieľ. Miesha Tate ju dostala presne tam, kam chcela. Po pár sekundovom škrtení stratila Holly Holm vedomie a rozhodca zápas okamžite

ukončil. Octagon ihneď zaplavila radosť z víťazstva Mieshy Tate, ale aj smútok Holm.

Udiala sa noc, na ktorú bude spomínať každý fanúšik UFC. Prepisovala sa história ženskej divízie bantamweight, v ktorej po prvýkrát získala titul Miesha Tate a neporaziteľný Ír Mcgregor, bol porazený. 

Na internete sa už objavilo zopár špekulácií o tom, že v UFC 200 si bude musieť Miesha Tate obrániť titul pred hviezdnou Rondou Rousey, ale zatiaľ nám zostáva už len čakať na ďalší, minimálne rovnako napínavý súboj v Octagone, nech už sa postaví proti Mieshy Tate ktokoľvek.

Domov
Zdieľať
Diskusia