Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2016, 14:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čo vieme o pokračovaní Deadpoola? Nahradí Wolverina, nakopne X-Men univerzum a pridá sa aj Cable?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Scenáristi Deadpoola boli vyspovedaní o sequele a priniesli zaujímavé informácie.

Väčšina z nás má premiéru už za sebou, niekto už bol aj na druhej projekcii, a tak sa pomaly môžeme sústreďovať na druhú časť, aj keď je ešte veľmi skoro. Máme však nejaké nové informácie od scenáristov Rhetta Reese-a a Paula Wernicka (skutočných hrdinov), ktoré čo-to naznačujú. 

V prvom rade by boli nešťastní, keby Deadpool 2 schytal slot, ktorý predtým patril sequelu Fanstastickej štvorky. Júl 2017 je až príliš skoro na to, aby sa stihol napísať kvalitný scenár a všetko to dať dokopy. Ja osobne by som si radšej počkaj a vôbec by ma nenahnevalo, keby uvidíme snímku až v lete 2018. Scenár k jednotke vznikal dlhé roky, vypiľoval sa až k dokonalosti a aj to je dôvod, prečo to bolo také úžasné. Je možné, že Fox bude chcieť uviesť snímku čo najskôr, keďže je veľmi úspešná (v podstate láme rekordy), no na druhej strane nie je vôbec naivné si myslieť, že štúdio dopraje tvorcom čas, aby pripravili ďalší nezabudnuteľný zážitok. Reese a Wernick sú si ale vedomí, v akej pozícii sú. Odklepli im snový projekt, a tak, keď Fox povie, aby skočili, jediné, na čo sa opýtajú, bude: „Ako vysoko?“ 

Čo vieme o pokračovaní Deadpoola? Nahradí Wolverina, nakopne X-Men univerzum a pridá sa aj Cable?

Ak ste ostali do konca jednotky, viete, že sa v dvojke objaví aj Cable, čo sa teasovalo už slušnú dobu. Spoločne so Siryn sú si s Deadpoolom dosť blízki a je im jasné, že ich fanúšikovia budú vyžadovať. Prvý menovaný je už istý, zatiaľ čo o tej druhej ešte nič nevieme. Scenáristi sa zároveň vyjadrili, že taktiež ako samotný Reynolds, aj oni by radi priviedli tímovku X-Force na strieborné plátna. Ak nás pravidelne čítate, viete, že X-Force sa dlho plánovalo, istý čas písal scenár aj Jeff Wadlow (Kick-Ass 2, Never Back Down), no v posledných mesiacoch je o projekte akési nebezpečné ticho. Tvorca X-Force, Rob Liefeld, bol dávnejšie s Jeffovým scenárom taký spokojný, že chválou rozhodne nešetril a označil ho za viac ako pôsobivý. Dokonca prezradil, že sa v ňom nachádzal nielen Cable, ale aj Deadpool. Po premiére Singerovej pecky z roku 2014, X-Men: Days of Future Past, v ktorej sa mimochodom objavil aj mutant Warpath (zakladajúci člen a základný pilier X-Force), sa teda počítalo s tým, že Wadlowov počin dostane konečne zelenú. Všetko sa ale zmenilo v momente, keď na internet unikli skúšobné zábery pre nového Deadpoola. Tie zožali ohromne kladné ohlasy, a tak štúdiu nezostávalo nič iné, než X-Force opäť odložiť. Ešte pred premiérou Deadpoola, konkrétne koncom decembra, sa na internete objavil concept art od Gregoryho Semkowa. Ten zobrazuje možnú päticu hlavných hrdinov.

Čo vieme o pokračovaní Deadpoola? Nahradí Wolverina, nakopne X-Men univerzum a pridá sa aj Cable?

Na obrázku tak z pravej strany nájdete už vyššie spomínaného Warpatha, amerického domorodca so supersilou a superzmyslami, Domino, skúsenú a obávanú strelkyňu, ktorá dokáže manipulovať s pravdepodobnosťou, v pozadí letiaceho držiteľa rýchleho prúdového pohonu Cannonballa, schopného vytvárať silové polia a pozornosť si v neposlednom rade zaslúži aj Cable. Okrem toho, že je to Cyclopsov syn, šéf X-Force a silový mutant, dokáže tiež cestovať v čase a ovládať nielen telepatiu, ale aj telekinézu. Cablea teda potvrdeného pre Deadpoola 2 máme. S odchodom Hugha Jackmana z X-Men univerza a s príchodom Reynoldsa ako Deadpoola, ktorého sme si všetci okamžite zamilovali, získalo štúdio Fox veľmi zásadného žolíka. 

Deadpool totiž môže nakopnúť X-Men univerzum azda z každej stránky. Jeho implementovanie do klasických X-Men filmov by, pravdepodobne, nefungovalo, no Fox by nejakú cesto určite našlo. Ak by to však nevyšlo, máme tu pokračovania, spin-offy a v neposlednom rade X-Force. Je to akási marvelovská odnož Suicide Squad, akurát sú to dobráci. Dobráci, ktorí ale nekonajú v rukavičkách a so zlom a gangstermi sa vysporadúvajú po svojom. Základnými členmi sú častokrát Colossus, Deadpool, Cable, Warpath či Psylocke. Správne, po X-Men: Apocalypse ostane Foxu predstaviť už len Cablea, pričom môžu angažovať množstvo iných postáv. Nesmieme zabúdať ani na to, že by to bolo ideálne miesto pre predstavenie nového Wolverina. Nestál by na ňom film a Fox by si odskúšalo, či sadne divákom, pričom môže byť oveľa drsnejší a trhať končatiny, vzhľadom na možné R-kové spracovanie. Fox má jednoducho mnoho možností, pričom väčšinu z nich im umožnil realizovať práve Deadpool, ktorého sa tak veľmi štítili. Veľká vďaka, Ryan, Tim a páni scenáristi. 


Je tu jednoducho príliš veľa otáznikov, na ktorých odpoveď pozná len málokto. Tržby Deadpoola budú dôležitým aspektom v rozhodovaní sa o budúcnosti X-Men univerza, no zdá sa, že Singer sa po natočení 20 000 miľ pod morom k tomuto svetu vráti, Wolverine sa úspešne preobsadí a k tomu všetkému tu máme Deadpoola a možné X-Force, nehovoriac o sólovke Gambita a ďalších tímovkách. 

PS: V posledných dňoch sa hlasno hovorí o R-ku aj pre tretieho Wolverina. Nie sme proti, len dúfame, že sa toho teraz nebude chytať každý akčný film. Ako sa správne vyjadril James Gunn (režisér Guardians of the Galaxy), štúdiá naraz začnú preberať Deadpoolov koncept. Nebude to ale originalita a skvelý scenár, len s divákmi začnú zachádzať, akoby boli hlupáci. A to jediné Deadpool neurobil (budeme ho aspoň takto parafrázovať). 


X-Men: Apocalypse - 27. máj 2016
Gambit - 7. október 2016 (ráta sa s odsunutím premiéry)
Wolverine 3 - 3. marec 2017
Fantastic Four 2 - stiahnuté z release date plánov, či sequel uvidíme, je momentálne veľmi neisté
Deadpool 2 - 2018?

Zatiaľ neohlásené filmy: New Mutants, X-Force, nová X-Men tímovka...

Domov
Zdieľať
Diskusia