Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2016, 18:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Doba ľadová 5 vnadí prvým trailerom na ďalšie arktické a vesmírne, no hlavne vtipné dobrodružstvá

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Manny, Diego, Sid a ich priatelia budú tentoraz čeliť hrozbe z vesmíru.

Prvý teaser Doby ľadovej sľuboval vesmírne dobrudružstvo, respektíve aspoň niečo s tým spojené. Čert by to nechcel, aby v tom nemal prsty opäť Scrat. Ten sa postaral o zrážku dvoch vesmírnych telies, z čoho vznikol nebezpečný asteroid mieraci na Zem. Naši hrdinovia tak budú musieť spoločne nájsť spôsob, ako odvrátia koniec sveta. Nebudú v tom však sami. Na scénu sa vracia obľúbená postavička z tretej časti, nebojácny Buck. Zatiaľ nie je známe, či sa dočkáme aj klasického záporáka, prim by však mali zohrať prírodné, respektíve vesmírne sily. Okrem Bucka by sa mali vrátiť aj ďalšie postavy, respektíve by sme mali spoznať úplne nové, rovnako ako by sme sa mali zoznámiť aj s doteraz neznámym prostredím.

Scrat je neoddeliteľnou a azda všetkými milovanou postavou z Doby ľadovej. Postaral sa už o mnoho prúserov, ktoré občas vtipne odštartovali aj samotnú hlavnú premisu a inak tomu nebude ani tentoraz. Autori sa tak šikovne vyhli klišé prvkom a miesto toho pobavili. Ak sa chcete dozvedieť, ako teda k tej zrážke vesmírnych telies došlo, klikajte na video sem. 


Ako na vás trailer zapôsobil? My sme v ňom objavili pár vtipných scénok a nádych ďalšieho skvelého dobrodružstva s milovanými postavičkami. Iste, štvorka už nebolo to pravé orechové, no séria stále zarába a ignorovať obľúbené postavy sa nedá. V každej časti sa dá nájsť aj niečo pozitívne, a tak budeme dúfať, že sa tomu tak stane i tentoraz. Je otázne, či sa dočkáme aj ďalších pokračovaní. Prvé 4 doteraz zarobili 2,8 miliardy, je pravdepodobné, že po lete bude sága hodná viac než 3,5 miliardy dolárov. 

Režíruje Mike Thurmeier (Doba ľadová 3 a 4 + pár kraťasov so Scratom) podľa scenára od Michaela J. Wilsona (Most cez rieku Kwai, Tuxedo, Doba ľadová 1 či Príbeh žraloka). Hudbu skomponuje John Powell. Postavičky znova nahovorili Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Seann William Scott, Josh Peck, Simon Pegg, Keke Palmer, Wanda Sykes a Jennifer Lope, tradične nám to však môže byť jedno, keďže v kinách budeme počuť slovenské, respektíve české hlasy našich dabérov. 20th Century Fox a Blue Sky Studios pošlú Ice Age: Collision Course do kín 22. júla. U nás a susedov si piatu časť obľúbenej rozprávky budeme môcť vychutnať už 14. júla, teda ak sa nič nezmení.

Domov
Zdieľať
Diskusia