Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2016, 21:01
Čas čítania 0:00
Tomáš Ďurkech

Vynikajúce video zobrazuje vývoj zombíkov za posledné storočie. Hroziví živí mŕtvi prešli slušnými zmenami

TECH HRY
Uložiť Uložené

Chlapci z Techladu jednoducho vedia, ako upútať pozornosť.

Filmy a hry o zombie sú na scéne už desaťročia a je jasné, že sa ich len tak skoro nezbavíme. Názor ľudí na tento typ "zábavy" sa po väčšine delí na dve skupiny. Jednu, ktorá zombíkov neznáša (majú z nich strach) a druhú, ktorá ich miluje a presne vie, akú brokovnicu a katanu/sekeru by si na ich likvidovanie v prípade zombie apokalypsy zadovážila ako prvú. Taktiež majú jasno v tom, na aké auto by namontovali snežnú radlicu a v akom úkryte by sa snažili takúto katastrofu prečkať. 

Vynikajúce video zobrazuje vývoj zombíkov za posledné storočie. Hroziví živí mŕtvi prešli slušnými zmenami

Presne pre túto skupinu nadšencov vydalo Poľské vývojárske štúdio Techland skvelé video zobrazujúce vývoj zombíkov počas storočia. Aj keď sto rokov vtesnali do necelých troch minút, video určite stojí za pozretie a to už len kvôli podarenej hudbe a výkonu maskérov. Celé promo začína v roku 1932 s pôvodnými voodoo zombie, ktoré sa mi osobne zdajú na dnešné pomery príliš mäkké a nespôsobia ani jedinú zimomriavku. Pred 83 rokmi sa ľudia menili na zombie po vypití špeciálneho odvaru, no boli stále živí, ale bez slobodnej vôle. Takých dnes nájdete v blázincoch, ale už aj bežne na ulici koľko chcete... Až v roku 1968 dostali živí mŕtvi trochu "gule", necítili bolesť, mali zvýšenú silu a zabiť ich bolo možné jedine dekapitáciou (odseknutím hlavy). Ďalší zombies a "wallkers" sú inšpirovaní seriálmi, filmami a ich evolúcia končí v roku 2015 práve nestabilnými Dying Light Volatile. Tí sú už trošku inde a kto hral spomínanú hru, vie, že títo páni sú cez deň viac-menej neškodní, no hneď ako sa zotmie, začnú loviť všetko čo sa pohne a využívajú na to svoju nadľudskú rýchlosť, obratnosť a silu. Volatile sú niečo ako kombináciou zombie zo snímok World War Z, I Am Legend a Resident Evil. Najlepšie sa s nimi však zoznámite v samotnej hre, respektíve pre predstavu postačí aj spomínané promo video. Dátumy oficiálneho príchodu Dying Light: The Following na všetky platformy nájdete na obrázku pod videom.

Vynikajúce video zobrazuje vývoj zombíkov za posledné storočie. Hroziví živí mŕtvi prešli slušnými zmenami
Domov
Zdieľať
Diskusia