Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2015, 11:37
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sony ukázalo prvé zábery z remaku Final Fantasy VII či možnosť voľby v dialógoch pre Uncharted

TECH
Uložiť Uložené

PlayStation Experience sa vo svojom druhom ročníku pochlapila veľkými kúskami, ale i menšími hrami.

Presne pred rokom sme pre vás pripravili report z prvého ročníku PlayStation Experience, pár dňového herného šialenstva pre hráčov a fanúšikov konzol od Sony, ale i radových hráčov. Druhý ročník je už za nami, pričom ten čas, kým sme naň čakali, ubehol skutočne rýchlo. Stále je však v popredí štvrtý Uncharted, ktorý ale tentoraz veľa neukázal. S najväčšou pravdepodobnosťou sme videli úvod hry, kedy Nathan stretáva svojho brata Sama, o ktorom si dlhé roky myslel, že je mŕtvy. Sam sa ale po rokoch vynára a ohlasuje Nathanovi zlé správy. Vyzerá to tak, že Nate už istý čas nepraktizuje smrteľné výpravy a je vzorným manželom, no my už vieme, že to sa razantne zmení. Zaujala dialógová voľba, čo by bolo pre výhradne tunelovú sériu veľkou novinkou, ktorú uvítam, hoci by som bol radšej, keby to bola len novinka na okrasu. 


Oveľa väčší rozruch ale jednoznačne spôsobili prvé gameplay zábery z remaku Final Fantasy VII. Okrem trailerových záberov sme videli aj kúsok z hrateľnosti a fanúšikovia série sa pritom dozaista roztiekli. Stále nemáme ani len šajnu, kedy hra vyjde, no najskôr by to podľa všetkého malo byť práve na konzolu PS4. Sľúbené zábery nájdete nižšie. 

Zo zvyšku predstaveného najviac zaujali nové zábery z Ratchet & Clank, ktoré navodili dojem, že si séria okrem vďačnosti svojich fanúšikov získa týmto titulom aj pár nových. 

No a ak by niekto hľadal Bloodborne či Dark Souls v prístupnejšej obtiažnosti, možno bude pravou cestou práve NIOH.

Bohužiaľ, zvyšok pressky sa niesol v celkom nudnom duchu. Človeka prezentujúceho piateho Street Fightera už museli doslova vyháňať z javiska, lebo uspával celú konferenčnú miestnosť a celé to pripomínalo akýsi celodenný event prednášajúcich, než očakávanú akciu odhaľujúcu nové tituly. Sony ale predsa len potešilo hráčov s Ni no Kuni 2, Yakuzou a nejakými tými DLC-čkami. Strašne mi tu chýbal nejaký úderný trailer pre Horizon: Zero Dawn, ktorý čo nevidieť vychádza, no nikto vlastne nevie, čo od toho má čakať. Ukázať sa mohlo aj For Honor, oba nové Tom Clancy’s tituly (The Division a Wildlands) či budúce PS4 exkluzivity. Niečo mi hovorí, že aj budúco-ročná E3 bude v prípade Sony veľkolepá a PlayStation Experience by sa malo uskutočňovať každé dva roky. Tento formát udalosti asi veľmi sedieť nebude, teda aspoň z hľadiska hráčov. Sony si krásne odprezentuje menšie tituly a len na tom získa.  

Trochu ma štve, že sme ešte stále nevideli takmer nič z nového Mass Effectu, Rockstar otáľa s oznámením novej hry (pravdepodobne nové Red Dead), Mafia je asi od svojho ohlásenia komplet prerábaná, lebo sa vlastne nikomu nepáči, a tak z nej tiež nič nemáme, no a o nič lepšie na tom nie sme ani s ohlásením The Last of Us 2 (ale to je logické, Sony ani Naughty Dog predsa nebudú uberať pozornosti pre Uncharted) či iných peciek. Pomaly pre vás už ale pripravujem zoznam nami najočakávanejších herných titulov pre budúci rok. Ak máte záujem, záznam celej konferencie nájdete vo videu nižšie, pre zhrnutie trailerov zase klikajte sem. 

Domov
Zdieľať
Diskusia