Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2015, 20:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

December v kinách nebude len o Star Wars, dočkáme sa mnohých ďalších úžasných filmov

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

.... ale aj tak to je predsa len december a s ním aj The Force Awakens!!! Uvidíme však aj Creeda, nového Spielberga či Malého princa.

Je to tu, vážení! Moje srdce mi jednoducho nedovolí nerozplývať sa konečne pri úvode nad najočakávanejším mesiacom tohto roka. Koniec koncov, čakali sme dlhé tri roky od oficiálneho oznámenia. Niektorí z nás ani nedúfali, že sa toho dožijú, iní len trpezlivo starli a očakávali, že sa to raz stane. Už čoskoro sa tak splnia sny detí, dospelých i starcov. Star Wars sága pokračuje a posledný rok sme tak všetci mali šancu zistiť, čo to znamená pre celý svet a že Trekies sa jednoducho môžu schovať. Ani 100. Star Trek nevyvolá taký hype a nadšenie ako nový trailer pre Star Wars. To je fakt, nechcem tým nikoho uraziť. O SW ale o niečo nižšie, toto je totiž článok o relatívne všetkých decembrových premiérach, a že ich opäť bude hodne. 

 1. In the Heart of the Sea/V srdci mora - 3. 12. 

Ron Howard, kráľ biografického subžánru ešte asi stále natáča Inferno s Tomom Hanksom, no jeho posledný film už mieri do kín. Jeho premiéra sa síce preložila o pár mesiacov neskôr, nič to však nemení nad vysokými očakávaniami, aj keď, tentokrát tie trailery nie sú také strhujúce, téma nie je taká atraktívna a ani herci nie sú práve oscaroví, aj keď sa dočkáme Chrisa Hemswortha či Toma Hollanda aka fellas z Marvelu. Príbeh hovorí o lodi, ktorá loví veľryby. Jedného dňa to však posádka prepískne a obrovský Moby Dick sa im za obete mora bude chcieť pomstiť. Čo asi bude nasledovať, už viete. Viac vám povie trailer. 


2. Vianočný Kameňák 3. 12. 
Nie každý vie, že vyjde nový Kameňák. Kto áno, ten na to do kina pravdepodobne aj pôjde. Ja dúfam, že nie. S kolegom sme sa totiž stavili, že na Star Wars pôjde viac ľudí, takže ma prosím podržte. O tomto filme sa toho napísať veľa nedá... a vlastne ani netreba. Bude to jednoducho Kameňák, možno lepší, možno horší ako naposledy. Ktovie. My to nezistíme. Vlastne ani nevieme, aká bola štvorka. 

3. Bridge of Spies/Most špiónov - 3. 12. 
Najdôležitejšia vec? Most špiónov je chválený aj v zahraničí. Novinka Stevena Spielberga teda určite poteší a hovorí sa o fakt slušnom kinozážitku. Hanks je vo forme, Spielberg sa nakopol a vojenský žáner im jednoducho svedčí. Aj keď tu skôr pôjde o thriller z prostredia studenej vojny. Scenár písali bratia Coenovci, o hudbu sa postaral Thomas Newman a dej hovorí o pravdivom príbehu Jamesa Donovana (Tom Hanks), ktorý má za úlohu vyjednať výmenu amerického pilota za ruského špióna medzi oboma krajinami. 

4. Malý princ - 3. 12

Keďže som len včera písal článok venujúci sa novému traileru, budem stručný. Klasická rozprávka od Antoine de Saint-Exupéry sa dočká ďalšieho spracovania, tentoraz pomocou animovanej 3D technológie a stop-motion. Ohlasy zo zahraničia boli pozitívne, rovnako ako recenzie, ktoré chvália hlavne stop-motion sekvencie. Trailery sú nádherné a dojemné, takže dúfam, že ma to citovo aspoň kus zatiahne. Knihu som totiž nečítal. Pre rovnakých ako ja tu máme synopsu: Tá hovorí o mladom dievčatku, ktoré chce jej matka pripraviť na život dospelej ženy možno až príliš skoro. Jej plány ale naruší dobrosrdečný, aj keď možno trochu svojský starší sused. Ten jej ukáže svet plný dobrodružstiev, nádeje a lásky, svet, aký mu pred časom ukázal Malý princ. Dievčatku opäť funguje detská fantázia a uvedomuje si, že niektoré veci sa dajú vidieť len srdcom, nie očami.


5. Room - 10. 12. 
Pre tých, ktorých nezaujímajú výbuchy alebo majú chuť na niečo komornejšie, je tu dráma Room. Príbeh nás zavedie do sveta, ktorý v prípade 5-ročného Jacka (Jacob Tremblay) a jeho milujúcej matky (Brie Larson) predstavuje jediná izba. Aspoň to celý čas tvrdí matka svojmu synovi, ktorého chce ochrániť za každú cenu. Vymyslí si teda príbeh o tom, ako je celý svet uzavretý len v jednej miestnosti, pomáha chlapcovi (celý čas som si myslel, že ide o dievčatko) s fantáziou a ten si tak buduje vlastný svet v pár metrov veľkej miestnosti. S chlapcom ale rastie aj jeho zvedavosť, a tak je konfrontácia s realitou nevyhnutná.

6. Star Wars: The Force Awakens/Sila sa prebúdza - 17. 12. 
Tramtadadá. Až bude štvrtok sedemnásteho, asi sa rozplačem od šťastia už pri zobudení. V tento deň je totiž oficiálne povolené plakať všetkým mužom. O filme viete už všetko podstatné aj menej podstatné, pripravili sme si pre vás coverage, aký nemá Nový čas ani o všetkých slovenských škandáloch, takže vám neušlo skutočne nič. Teda, až na posledných 11 TV Spotov, ktoré sme sa rozhodli nešíriť, keďže sú plné nevidených záberov a my chceme, aby ste si to poriadne vychutnali až v kinách. Hovorí sa o lámaní všetkých možných rekordov a čísel, a ja len pevne dúfam, že to tak aj dopadne. Ak si chcete zopakovať nejaké informácie, klikajte sem a vyberte si článok podľa uváženia. Mne už len ostáva pripomenúť, že k dispozícii bude ako 2D, tak aj 3D a okrem slovenského dabingu, samozrejme, aj ten pôvodný. Teraz už len dúfať, že na predpremiére budeme počuť angličtinu, inak sa kinosála premení na hromadný harakiri obrad.


7. Sleeping With Other People/Milenci tých druhých - 17. 12. 
Dať akýkoľvek film do programu v rovnaký deň ako Star Wars je samovražda, ale budiš (a to to pochopil aj Kameňák). Jason Sudeikis a Alison Brie sa nám v novej komédii predstavia ako závisláci na sexe, ktorí nie sú schopní udržať si zdravý vzťah s inou osobou. Majú takéto osoby vôbec šancu na lásku? Po „jednorazovke" na vysokej sa Lainey (Brie) a Jake (Sudeikis) stretávajú o 12 rokov neskôr v New Yorku a zisťujú, že obaja majú rovnaký problém. Napriek vzájomnej príťažlivosti sa rozhodnú ostať priateľmi a držať veci v platonickej rovine.

8. Perfektný deň - 31. 12
Ide o španielsku drámu režiséra menom Fernando León de Aranoa (Amador, Princezné), v ktorej si zahrá Benicio Del Toro. Sám som o tomto filme nepočul, ale kde hrá Benicio, to jednoducho nemôže dopadnúť zle. Dej hovorí o skupinke humanitárnych pracovníkov, ktorí pomáhajú pri riešení vyhrotenej krízovej situácií vo vojnovej oblasti. 

9. Point Break/Bod zlomu - 31. 12

Remake slávnej akčnej záležitosti od Kathryn Bigelow s Keanu Reevesom a Patrickom Swayzem je na počudovanie celkom atraktívny, teda, aspoň pokiaľ sa rozprávame o traileroch. Určite to nebude mať čaro originálu, do ktorého sa pustili aj Mythbusters, no zdá sa, že nepôjde o remake kopírujúci celý film a my sa tak môžeme dočkať adrenalínovej zábavy na úrovni. 


10. Creed - 31. 12.
Spin-off Rockyho so Sylvesterom Stalloneom a Michaelom B. Jordanom, ktorý hrá syna Adonisa Creeda, Rockyho veľkého priateľa, ktorý kvôli ringu prišiel o život, bol stiahnutý z kinodistribúcie ako pre Slovensko, tak aj Česko. Aspoň tak to vyzerá, keďže nefigiruje ani na ČSFD ani v programoch kín. Netuším, čo sa stalo, ani či ide o oficiálnu informáciu, ale vyzerá to tak, že si v kinách v decembri Creeda nepozrieme, aspoň nie zatiaľ. Stále sa však môže v kinách ukázať, nakoniec, nebolo to tak dávno, kedy sa to podarilo Straight Outta Compton. Recenzie zo zahraničia sú ale plné chvály, takže sa môžeme tešiť tak či tak. 


Toto bola desiatka najzaujímavejších filmov, aké budeme môcť vidieť v decembri v kinách. Premiérovať ale bude aj rozprávka Snehová kráľovná 2, hororová komédia Krampus či české komédie Vojtech a Padesátka. Na čo okrem Star Warsu zájdete? 

Domov
Zdieľať
Diskusia