Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2015, 13:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čarovný Malý princ sa v novej verzii už čoskoro ukáže v kinách a rozhodne vás oberie o pár sĺz

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nový trailer pre Little Prince je rovnako čarovný, ako ten prvý.

Ak by som povedal, že chcem ísť do kina na naozaj kúzelnú rozprávku, vyberiem si Pixarovku alebo ďalšiu časť Ako si vycvičiť draka. Na druhej strane, sem-tam sa objaví aj animák z menšej produkcie, ktorý je na tom ale minimálne rovnako dobre, no a ak trailery neklamú, tak bude z Malého princa veľký, emotívny hit. Prvé recenzie nešetria chválou, tej našej sa potom dočkáte pravdepodobne budúcu sobotu. My tu dnes máme nový trailer s pár doteraz nevidenými zábermi, no a ja sa neviem dočkať, kedy konečne novú verziu tejto legendárnej rozprávky uvidím. 

Dielo je plné zaujímavých a náučných myšlienok, ktorých kúzlu už podľahli mnohé generácie. Nový trailer naznačuje, že tí, ktorí ešte knihu neprečítali, to možno zmenia, najmä po videní animáku. Ten jednoducho vyzerá úžasne, hrá na emócie, krásny vizuál, príťažlivé postavy a celkovo pôsobí veľmi osobne. Taktiež ukazuje, že sa dočkáme akoby dvoch príbehov. Jeden bude zobrazený klasicky, v 3D animácií a ten druhý zase využije technológiu stop-motion. Najmä pasáže vytvorené pomocou stop-motion sú údajne vrcholom filmu. Nakoniec, tie sú založené aj na knihe. Animované 3D zábery sú vymyslené a dotvárajú celkový vizuál a posolstvo filmu. Je to prosté, jednoducho zoberte priateľku a švihajte do kina, nebude to totiž len film pre deti. 

Čarovný Malý princ sa v novej verzii už čoskoro ukáže v kinách a rozhodne vás oberie o pár sĺz

O réžiu sa postaral Mark Osborne (Kung Fu Panda), dabingom prispeli takí herci ako napríklad: James Franco, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Paul Giamatti, Benicio Del Toro, Albert Brooks či Bud Cort. Synopsa hovorí o mladom dievčatku, ktoré chce jej matka pripraviť na život dospelej ženy možno až príliš skoro. Jej plány ale naruší dobrosrdečný, aj keď možno trochu svojský starší sused. Ten jej ukáže svet plný dobrodružstiev, nádeje a lásky, svet, aký mu pred časom ukázal Malý princ. Dievčatku opäť funguje detská fantázia a uvedomuje si, že niektoré veci sa dajú vidieť len srdcom, nie očami. Po prečítaní týchto riadkov si možno spomeniete na emotívnu fantasy rodinnú drámu Most do Zeme Terabithia, ale verte mi, bude to niečo iné. Teraz sa už sústreďte na trailer a zanechajte nám vaše pocity v komentároch. Scenár napísala podľa predloh Antoine de Saint-Exupéry autorka Boxtrolls (Škatuliakov), Irena Brignull. Na hudbe pomáhal Richardovi Harveymu aj Hans Zimmer. Snímka zatiaľ zarobila 60 miliónov dolárov a vyzerá to tak, že po premiére vo všetkých zvyšných kútoch sveta sa aj zaplatí. Tak, čo poviete na trailer? Presvedčil vás o návšteve kina?

Všetci dospelí boli raz deťmi... no len málo z nich si to detstvo aj pamätá

Domov
Zdieľať
Diskusia