Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2015, 9:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Sen sa stal skutočnosťou, prvý trailer dorazil a je v ňom všetko, čo sme chceli.

Podľa všetkých informácií mal prvý trailer pre Captain America: Civil War doraziť až o tri týždne a mal sa premietať pred Star Wars: The Force Awakens. Jimmy Kimmel ale včera tweetol potešujúcu správu o tom, že ho navštívia Chris Evans aj Robert Downey Jr. s veľkým prekvapením. Očakával som malý teaser, opak je však pravdou. Vidíme takmer každého člena Avengers tímu, pár vedľajších postáv a neuveriteľné súboje našich obľúbencov v explozívnych prvých záberoch od bratov Russovcov, ktorí režírujú po skvelom The Winter Soldierovi aj Civil War. Stále je to úplne iný trailer a úplne iný feeling, než aký navodili napríklad trailery pre Age of Ultron, trochu je tam ale cítiť aj z toho.

Akoby aj nie, Civil War musí byť trochu lákavejšie než The Winter Soldier, aby zarobili želanú miliardu a pol, prinajlepšom sa prehupli aj cez dve. Ide totiž o zatiaľ najočakávanejší film všetkých Troch Fáz MCU. Ani dvojdielne Infinity War nemajú v hľadáčiku toľkí, koľkí s nepokojom vzhliadajú k dátumu 5. máj 2016, kedy sa jeden z najlepších komiksov zo stajne Marvelu dostane na strieborné plátna. Povedzme si to na rovinu, počet postáv a superhrdinov je pre Civil War malý, avšak, pre niečo vyše dvojhodinový film je ich tam až-až. Poďme si ich všetkých spoločne pripomenúť. Najprv ale trailer (prepis pôvodného, ukázaného na Comic-Cone, nájdete tu).

Mali by sme uvidieť Iron Mana (Robert Downey Jr.), Captaina Americu (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeya (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Falcona (Anthony Mackie), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Spider-Mana (Tom Holland), Black Panthera (Chadwick Boseman), Visiona (Paul Bettany), Buckyho/Winter Soldiera (Sebastian Stan), Ant-Mana (Paul Rudd), Sharon Carter/Agentku 13 (krásna Emily VanCamp) a zo záporákov uvidíme Barona Helmut Zema (Daniel Brühl), Crossbonesa (Frank Grillo) a generála Thaddeusa “Thunderbolt” Rossa (William Hurt), v komiksoch neskôr známeho aj ako Red Hulka. V nepotvrdenej úlohe sa predstaví Martin Freeman. Špekuluje sa o politickej postave, čiže niečo na spôsob Roberta Redforda vo Winter Soldierovi. Malo by ísť o Everett K. Rossa, experta z hľadiska problematiky krajiny Wakanda (domov Black Panthera), ktorá svoju dôležitú úlohu ešte len zopakuje (už chápete, prečo nesie film označenie Avengers 2.5?). Z toho vyplýva, že buď bude mať snímka cez 3 hodiny, alebo sa skutočne dočkáme aj Iron Man: Civil War niekedy vo Fáze 4, čo by bolo celkom reálne, keďže taký veľký konflikt upratať do jedného filmu môže byť dosť náročné. To sa ale pravdepodobne dozvieme až v kine, respektíve o nejaký čas neskôr. Zatiaľ sa venujme čisto len tejto snímke. 

Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War

Prvý trailer má síce aj označenie teaser, ja ho ale vnímam ako plnohodnotný trailer s dostatočným materiálom. Vidíme, že Bucky je už na stopercent sám sebou, pomaly sa nám tvoria tímy, odhaľujú motivácie, nové postavy (Black Panther), vidíme niečo z dialógov, počiatku všetkej mely a koniec koncov aj veľký súboj Iron Mana s Capom a Buckym. Chcelo by to ale minútový teaser pred dvoma týždňami s plnohodnotným trailerom pred premiérou Star Wars. Tu akoby som si nebol istý, či neskĺbili obe veci do jedného, preto ma to dokonale navnadilo na súboj Avengerov, avšak, z traileru som ani zďaleka nesadol na zadok. Mal pár skvelých momentov, no nie je to nič svetoborné, čo ma skutočne mrzí. Na druhej strane, aspoň sme nevideli všetky tromfy, ktoré ale s politikou Marvelu do mája budúceho roka asi aj uvidíme. Stále to má super atmosféru Winter Soldiera a nádych civilnejšieho, dospelejšieho scenára, bojím sa ale, že s nástupom ďalších 15 postáv to bude jednoducho až príliš prelietavé. Vďaka absencii Hulka či Thora však tie fighty vyzerajú oveľa lepšie, niečo s čím sa môže pochváliť práve The Winter Soldier. Nuž, rozoberať trailer budeme asi v inom článku. Pod textom ešte nájdete prvé tri oficiálne plagáty, no a na ďalšie zábery sa môžete tešiť do nejakého toho januára/februára, predtým ale pravdepodobne ešte dorazí medzinárodný trailer. Ako ste s trailerom spokojní vy? Ktorý záber vás potešil najviac? Alebo ste nasrdení, lebo nám stále neukázali Spideyho? 

Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War
Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War

Pred takmer 7 mesiacmi, pri príležitosti začiatku natáčania, som vám priniesol obsiahly článok o Civil War. Odvtedy ubehlo mnoho času a my sme si povedali niečo o možnom zapojení Hulka či Red Hulka (tí tam na 99% nebudú). Neskôr prišla aj oficiálna synopsa, no a jedna z veľkých noviniek bola aj tá, čo odhalila, kto bude kopať za aký tím. V týchto preklikoch nájdete všetko podstatné o oficiálnej synopse, o Starkovom obleku Bleeding Edge a taktiež iné dôležité informácie. Ak ich máte aj tak málo, klikajte sem, do vlákna Svet Marvelu či sem pre vlákno Captain America: Civil War. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Režírujú Joe a Anthony Russo, o hercoch sme si už napísali dosť, no a produkčne snímku zastrešil okrem hlavných producentov MCU aj Kevin Feige. O scenár sa postarali Christopher Markus a Stephen McFeely (The First Avenger, The Winter Soldier a dvojsága Infinity War), kameru zastrešil dvorný človek Blomkampa, Trent Opaloch (Elysium, District 9, The Winter Soldier), no a o hudobnú kompozíciu sa postaral Henry Jackman (ČSFD profil tu). Captain America: Civil War dorazí do kín 5. mája 2016 a už teraz je jasné, že to bude mať pre MCU veľký dopad. 

Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War
Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War
Iron Man a Captain America posielajú svojich priateľov na smrť vo veľkolepom traileri pre Civil War
Domov
Zdieľať
Diskusia