Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2015, 17:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Hardy a George Miller plánujú dvoch ďalších Mad Maxov. Kedy ich uvidíme?

FILMY A SERIÁLY MAD MAX TOM HARDY
Uložiť Uložené

Mad Mad: Fury Road je azda najväčším hitom tohto roka. Niet divu, že diváci prosíkajú na kolenách o ďalšie časti. Dočkáme sa ich ale?

Ako iste viete, natáčanie takéhoto kolosálneho filmu vyžaduje viac len čas. 70-ročný režisér, George Miller, musel 8 mesiacov natáčať v prachu a horúčavách, nehovoriac o náročnej postprodukcii a nesmierne zdĺhavej a perfekcionisticky spracovanej produkcii, ktorá s pauzami vlastne trvala niečo cez 12 rokov. Mad Max: Fury Road ale v kinách uspelo, relatívne pekne aj zarobilo, a čo je dôležité, snímku milovali ako kritici, tak aj fanúšikovia série či jej nováčikovia. Je teda logické, že všetci chcú viac. 

Už dlhšiu dobu vieme, že pôvodne Miller plánoval natáčať dva diely naraz. Prvým bol Fury Road a druhý sa mal volať Furiosa a zamerať hlavnú ženskú hrdinku v podaní Charlize Theron. Nevieme, či by sa Miller venoval jej minulosti alebo budúcnosti, no mne sa vidí jej príbeh uzavretý. Dúfam, že sa preto Max vydá ďalej do sveta a spozná iných ľudí, možno ešte bláznivejších. Črtá sa preto variant s názvom Mad Max: Wasteland. Krátko sa o ňom rozhovoril v jednom z posledných interview sám režisér. Istý scenár už vraj majú hotoví, keďže pri zdĺhavej produkcii Fury Road došlo k mnohým príbehovým odbočkám. Napísalo sa tak aj mnoho noviel. Iným slovami, pôda pre ďalšie filmy pripravená je. Aktuálne sa Miller vyjadril tak, že so štúdiom Warner Bros. prebiehajú rokovania o tom, ktorý z dvoch dokončených scenárov použijú. Tak skoro sa však pracovať nezačne. Miller je stále unavený a veľmi sa do natáčania nehrnie, rozhodne má v pláne natočiť medzitým niečo menšie a bez nutnosti špeciálnych efektov.

Aby toho nebolo málo, vo Warner Bros. rokoval už aj ohľadom režírovania niektorého z ich komiksových projektov. Inými slovami, ak by chcel slušný rozpočet a voľnú ruku, určite by mu v tom pomohol fakt, že by pre Warner a DC natočil sólovku nejakého hrdinu. Nám neostáva nič viac, než dúfať, že Millerovi svet Mad Maxa bude veľmi chýbať a čoskoro sa aj s celým štábom, ktorý predviedol skvelú prácu, vrátia na austrálske púšte. Čo myslíte, o čom dané dva scenáre pojednávajú a kedy sa nového Mad Maxa dočkáme? Ja osobne to netipujem skôr než na rok 2018, avšak, treba si uvedomiť, že ani Miller nebude nakrúcať do stovky. Má už svoj vek a ako som už vyššie spomínal, natáčanie v daných podmienkach rozhodne nie je jednoduché. Aby som tento článok zakončil, dovolím si pána režiséra parafrázovať, keď napíšem, že sa cíti ako po pôrode gigantického dieťaťa a všetci naokolo sa ho s vášňou pýtajú, kedy porodí znova. O čom chcete, aby boli dva ďalšie filmy z tejto série vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia