Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2015, 14:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

O čom bude Transformers 5 a natočí ho Michael Bay? V animáku sa zase pozrieme na Cybertron

FILMY A SERIÁLY MICHAEL BAY
Uložiť Uložené

Ako vznikli Transformery a aký bol život na Cybertrone pred vojnou? Aj to sa dozviete v našom článku.

Jupí. Konečne to oznámili a fanboy môže zase raz hejtovať Michaela Baya. Teda, len v súvislosti so sériou Transformers. Od tej si mal dať režisér Michael Bay pokoj už pred 2. alebo 3. časťou, no stalo sa, že sa postaral aj o Age of Extinction. Sľuboval síce, že ide o jeho posledný diel a chce predať žezlo niekomu inému, no každému bolo na betón jasné, že sa postará aj o päťku. Môže si natočiť film podľa svojich vlastných predstáv, môže to byť film, popri ktorom si radšej pustíte cez sviatok telku a budete v nej radšej hľadať tvorbu Zděnka Trošky, musí to ale pritiahnuť do kín haldy divákov, musia tam byť výbuchy a musí to byť proste cool (nehovoriac o tom, koľko za to dostane peňazí). A tieto veci Bay dokáže, najmä, ak má poruke gigantický rozpočet na produkciu a reklamu. Age of Extinction zarobilo v kinách po celom svete takmer miliardu a pol, pričom celý franchise už niečo cez 3,7 miliardy.

Paramount bude rozhodne chcieť, aby sa s 5. časťou dostali na hranicu 5 miliárd zarobených dolárov, čím by určite trhali nejaké rekordy. Šance majú veľké. Stačí priviesť Unicrona, pár dinobotov, Bumblebeeho, Optimusa, infantilne vtipkujúcich robotov či nové postavy ako i nových Transformerov, ktorí majú spoločné minimálne jedno - každému sú ukradnutí, nesympatickí, zle napísaní... jednoducho, niečo ako postavy v Age of Extinction (predtým, než mi zase budete nadávať, skúste mi vymenovať aspoň 2 nové postavy ľudí a robotov.... vlastne, bude stačiť aspoň ich farba a meno herca, pamätať si tie mená skutočne nemáte šancu).

O čom bude Transformers 5 a natočí ho Michael Bay? V animáku sa zase pozrieme na Cybertron


Ouki douki, tak nejak som sa preniesol cez ten hejt, teším sa na vaše nenávistné komentáre a aj naďalej sa budeme v redakcii smiať zo smiešne negatívnych recenzii. Paramountu to ale môže byť srdečne... viete kde. Samozrejme, stále ma môže nová časť prekvapiť a budem tak na posmech. Popravde, horšie ako Age of Extinction to už byť nemôže, takže budem skôr prekvapený, ak sa Bay znemožní ešte viac. Jemu a vlastne aj scenáru, ako celému príbehu ale nahráva fakt, že Paramount zložil špeciálnu Transformers Writers Room (z počtu 0 scenáristov ich odrazu roboti budú mať viac ako 10), kde je brainstorming určite na väčšej úrovni než oproti v Hasbre, kde vymýšľajú, ako sa bude dať nová hračka poskladať. Teraz vážne, miernu pozitívnu energiu môže dodať fakt, že v skupinke scenáristov sa nachádza Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, Cinderella Man, I Legend, I am Robot, I Phone), skutočne talentovaný a nesmierne dobrý scenárista, ktorý ale v posledných rokoch tápe (A Winter’s Tale, Rezistencia). Okrem neho ale ešte môžete poznať Drewa Goddarda (scenárista prvej série Daredevila). O ďalších menách a dôležitých informáciách sa dočítate tu. 

Takže, čo vlastne o päťke vieme? Mark Ryan (hlasy Jetfire, Lockdown) prezradil, že piaty diel sa začne natáčať začiatkom budúceho roka, pričom jasne uvedie cestu pripravovaným spin-offom, ktorých scenáre a premisy aj v týchto dňoch dávajú dokopy talentovaní i netalentovaní scenáristi a producenti vo vyššie spomínanej Transformers Writing Room. Dej päťky sa bude odohrávať ako vo vesmíre, tak aj na Zemi. Autoboti sa opäť budú musieť spojiť s dinobotmi, aby čelili hrozbám zla na Zemi. Optimus Prime sa zatiaľ vydá do ďalekého vesmíru nájsť výrobcov (stvoriteľov?) rasy Prime-ov. Zdá sa však, že narazí na Unicrona (neviem, akí roboti tam ešte sú, ale rovnako ako Marvel v MCU nepredstavil svoje najsilnejšie entity, ani TF séria sa zatiaľ nepozrela na tých najsilnejších Transformerov, pričom Unicron je jeden z nich). Z ľudských postáv je potvrdený iba návrat Cadea Yeagera (Mark Wahlberg). 

O čom bude Transformers 5 a natočí ho Michael Bay? V animáku sa zase pozrieme na Cybertron

Tu sa ale novinky ešte nekončia. Možno sa pamätáte na článok, kde sme hovorili o tom, že Transformery plánujú vybudovať rozšírený filmový svet po vzore Marvelu. Spomínali sme aj možnosť spin-offu umiestnenom na Cybertrone, a teda prequelu, ktorý by ukázal, čo sa vlastne v domove Transformerov stalo, ako prebiehala vojna a prečo sa vlastne začala. Presne toho sa aj dočkáme, akurát to nebude v hranej forme. Podobne ako Planet Hulk, aj produkcia takéhoto filmu, čiste založenom na CGI, by vyšla Paramount veľmi draho, nehovoriac o náročnosti „natáčania“. Logicky sa tak dala zelená animáku. Ten napíšu scenáristi Ant-Mana, a teda Andrew Barrer a Gabriel Ferrari. Aby som nebol taký pesimistický a dokázal vám, že nechovám k TF značke ako takej nenávisť, musím sa priznať, že sa na tento animák celkom teším. 

O čom bude Transformers 5 a natočí ho Michael Bay? V animáku sa zase pozrieme na Cybertron


PS: Ja viem, nenávidíte ma, ale pokým si majoritná časť ľudí, ktorá sa dokáže nazývať znalcami či fanúšikmi filmov, no pritom obľubuje alebo obraňuje Transformerov, neuvedomí, čo sú to v skutočnosti za „diela“, budem túto sériu zosmiešňovať aj naďalej. Ak si myslíte, že sme jediní, navštívte iné slovenské, české či zahraničné filmové médiá. Dočítate sa tam to isté (akurát to bude vtipnejšie podané). 

Odporúčané
RECENZIA: Ambulance RECENZIA: Ambulance 17. marca 2022, 13:30

PS2: Kto uhádne, alebo sa aspoň priblíži počtu značiek, ktoré sa v TF 5 objavia (TF 4 ponúklo revolúciu v product placemente a jeho začlenenia do filmu), získa voľnú vstupenku do kina. Týchto 12 vtipných minút vám ukáže, o čo vlastne Bayovi v Age of Extninction išlo. V prípade, že 12 minút nemáte, nájdite si ich.

9/10, jednoznačne, bodík odoberáme za neúčasť Megan Fox, to tam bez nej fakt už nebol žiaden dobrý herec...

O čom bude Transformers 5 a natočí ho Michael Bay? V animáku sa zase pozrieme na Cybertron
Domov
Zdieľať
Diskusia