Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2015 o 4:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Hanks, Steven Spielberg a bratia Coenovci nám pripravia chladný a hlboký náhľad do života ruského špióna a jeho obhajcu

FILMY A SERIÁLY BRIDGE OF SPIES STEVEN SPIELBERG TOM HANKS
Uložiť Uložené

Bridge of Spies bude 4. spoluprácou medzi Spielbergom a Hanksom a opäť to bude na poli vojnovom. Sledujte prvý, úchvatný trailer k očakávanému thrilleru.

Pochybovať o Spielbergovi, to je ako pochybovať o tom, že pondelok bude zase ******, teda zlý. Niekedy sa to istým skupinkám zmení a pondelok je úžasný, v opačnom garde sa teda niekoľkým ľuďom nemusí páčiť War Horse, Lincoln či (podľa mňa) podceňovaný Terminál. O 4. Indiana Jonesovi hovoriť nejdem. Doteraz som ho nevidel a mám pocit, že sa tomu budem vyhýbať až do smrti. V konečnom dôsledku je ale Spielberg génius a pravdepodobne aj najdôležitejší režisér histórie novodobého filmu. Netvrdím to ale ja, nie že zase bude fanboy v komentároch imbecil. 

Jeho najnovší počin nesie názov Bridge of Spies a pôjde o dramatický thriller zasadený do obdobia studenej vojny. Po 20 rokoch sa tak Spielberg vracia do Poľska, aby natočil film podľa skutočných udalostí, kedy sa americký právnik dostane medzi dve gigantické krajiny a ich monštruózny problém, ktorý sa javí ako nevyriešiteľný. Možno som to zle pochopil, ale oficiálna synopsa je trochu mimo, keďže vynecháva polovicu deja. V skratke: James Donovan (Tom Hanks) má za úlohu vyjednať výmenu amerického pilota za ruského špióna medzi oboma krajinami. Za čias studenej vojny je to pritom asi nadľudská úloha. Rodina Donovanovcov je v ohrození, celá krajina upiera zrak na rozhodnutia a slová, ktoré právnik Donovan pred celým svetom prednesie, no a aby toho nebolo málo, na povrch vyliezajú aj ďalšie problémy.

Tom Hanks, Steven Spielberg a bratia Coenovci nám pripravia chladný a hlboký náhľad do života ruského špióna a jeho obhajcu


Možno je to tým, že je po 4. ráno, no mňa trailer zaujal. Hanksa milujem, Spielbergovi dôverujem aj napriek tomu, že je už viac dôchodca ako čokoľvek iné (tobôž režisér), no keď dokázal priniesť v 70. rokoch George Miller nielen do daného žánru invencie obrovských rozmerov, nevidím dôvod, prečo by sa to ešte raz, naposledy, nemalo podariť práve Spielbergovi. Lepšiu šancu mať totiž nebude. Hlavnú úlohu hrá jeden z najlepších a najrelevantnejších hercov 9. rokov a obdobia okolo druhého milénia, scenár mu pripravili bratia Coenovci, no a ide o čiastočne vojenskú tématiku. Hovoríme už o 4. spolupráci medzi Spielbergom a Hanksom a ja pevne verím, že pôjde o jednu z tých vydarenejších (samozrejme, žiadna slabá ani nebola). Premiéry sa dočkáme koncom októbra, no a teraz si už vychutnajte trailer a dajte nám v komentároch vedieť, čo si o filme zatiaľ myslíte. 

Tom Hanks, Steven Spielberg a bratia Coenovci nám pripravia chladný a hlboký náhľad do života ruského špióna a jeho obhajcu
Domov
Zdieľať
Diskusia